מהדקה הראשונה של העונה, מלווה המצלמה את המתמודדים בכל שלב בתחרות. כל אלו לא נעלמים גם מעיניהם וליבם של השופטים, ותתפלאו לשמוע שהם נרגשים ומתוחים לא פחות מהמתמודדים.
"אני מצפה לפגוש אנשים עם ניצוץ של גאונות", פתח אייל שני והדגיש שמבחינתו "מאסטר שף" היא לא רק תכנית טלוויזיה: "בשבילי זה החיים, זה הכל, אתה צריך לבשל את עצמך ולגעת בלב של אחרים". גם מיכל אנסקי שותפה להתרגשות: "אני מחכה כבר ליפול מהכיסא, באוכל אין שובע או הרגשה שראית מספיק. אוכל מגדיר אותנו, אני מגדירה את עצמי בזכות מרק העוף של סבתא שלי".
הם מפחדים: "קביעת גורלות זה לא תענוג גדול"
כמו בכל התחלה חדשה, ההתרגשות מהולה גם בחששות ובפחדים, אפילו כשמדובר בשופטים שלנו שצברו קילומטראז' ארוך במטבח. אז ממה בכל זאת הם מפחדים?
"אנחנו השופטים הגענו למעמד מסוים, ואיתו מגיעה גם אחריות כבדה", מודה חיים כהן. אין ספק שמוטלת אחריות רבה על כתפיהם של השופטים, וגם אייל שני מרגיש זאת: "יש לי תחושה של קביעת גורלות וזה לא תענוג גדול. אני מפחד שלא נצליח לשים את האצבע על האחד הזה שהגיע מתוך האלפים".
"אחרי שלוש עונות אני מרגיש שאני לא יודע כלום"
ואם נדמה לכם שאחרי שלוש עונות (פלוס עונת ילדים) קשה לחדש עם דברים חדשים, תחשבו שוב. "תמיד אפשר להפתיע אותי, אני צמא לכשרון ואוכל חדש שאני לא מכיר", מודה רושפלד וחיים בטוח שהכל פתוח בעונה הזאת: "אחרי שלוש עונות אני מרגיש שאני לא יודע כלום. אם אני ארגיש שאי אפשר להפתיע אותי, אני אפרוש".
אי אפשר שלא להתייחס לדינאמיקה בין השופטים, שכבר מזמן הפכו למשפחה: "אנחנו צוחקים ונהנים, ולפעמים נכנסים מאחורי הקלעים ומבשלים", משתפת מיכל, "אנחנו אפילו ישנים ביחד על הסט". "אני אוכל המון אצל חיים ואייל, ופוגש הרבה את מיכל", מספר רושפלד, "בתכנית כמובן יש בינינו ויכוחים, פשוט כי אין דעה אחת באוכל", הוא מסכם וכמובן מתייחס לאודישן של שלמה עזרן, במהלכו השופטים התווכחו ביניהם, עד שרושפלד חתם את הדיון: "החברים פה יבלעו את הכובע, כי האוכל שלך דוחה ברמה שקשה לאכול אותו".
>>חושבים שגם אתם יכולים להיות מאסטר שף? כל המתכונים מחכים לכם - יאללה תתחילו לבשל
מאסטר שף: האודישנים ממשיכים, רביעי ושבת ב-21:00