רגע לפני הגמר הגדול, שלושת הפיינליסטים חוזרים אל המקורות שהעניקו להם את החוויה הקולינרית הראשונה שלהם. אל הריחות והצבעים שגרמו להם להתאהב במטבח. בסרט "מאסטר שף - מרחק טעימה", שישודר הערב (ד') ב-21:00, עידו חוזר אל הפנימיה הצבאית ואל הבישול המוסדי שהוציא ממנו את השף הפנימי. נוף נוסעת כל הדרך לירדן, להתחבר לשורשי המטבח הערבי האסלי, ואילו מסרט טסה לאדיס אבבה, בירת אתיופיה, לפגוש את המשפחה שנשארה שם ואת הזכרונות מהילדות שנשארו איתה עד היום.
"הכל מתחיל כאן, בשוק הזה"
מרקטו, השוק באדיס אבבה, מסרט נוחתת אחרי טיסה ארוכה מישראל. היא לא נכנעת לעייפות או למזג האוויר. הנוכחות במקום מכניסה בה אנרגיות שלא ציפתה להן: "אנחנו נמצאים בשוק הכי גדול באפריקה. מה שאני אוהבת בשוק הזה שאפשר למצוא הכל, פה מרכז הסחר של אתיופיה", היא מציגה בגאווה ומתקשה להסתיר את החיוך הנוסטלגי, "מרקטו זה מסע של חיים, הכל מתחיל שמה בשביל אתיופים".
היא עוברת בין הדוכנים, מתכופפת לכל שק תבלינים ומסניפה את הריחות המשכרים: "פה כל התבלינים המהממים, ההל השחור המיוחד שבישלתי איתו במאסטר שף, אחד התבלינים הכי יקרים. אלה טעמים יותר חזקים, יותר חדים".
"צריכה לקנות עוד כישוף"
מסרט הביאה למאסטר שף את בשורת המטבח האתיופי, היא הצליחה לבשל לארבעת השופטים המנוסים טעמים שמעולם לא הכירו קודם. אייל אפילו אמר עליה שהיא "מכינה אוכל של מכשפה". "לא יודעת, אולי באמת רציתי לכשף אותם", היא חושבת בינה לבין עצמה, בעודה בוחנת איזה תבלין ייחודי היא תביא באמתחתה לגמר הגדול. "אני צריכה לקנות עכשיו עוד כישוף", היא צוחקת.
עוד במאסטר שף:
- חיים כהן: "יכול לבוא האנדרדוג ולנצח את הגמר"
- מי מהפיינליסטים תרצו שיבשל לכם? הצביעו ואולי תזכו
- בגמר הזה אתם שופטים: בואו לטעום את קינוחי הגמר, להצביע ולהשפיע
מאסטר שף - מרחק טעימה: הערב (ד') בשעה 21:00