שישה מתמודדים נותרו בנבחרת של מאסטר שף, אבל כמו תמיד, בגמר הגדול יש מקום רק לשלושה שנמצאים בטופ שבטופ. בין הטוענות לכתר מתחרה בלי מעצורים גם ריקי סויסה, בת 55, שלא נותנת לשום דבר לעצור אותה בדרכה, היא נשואה לקצב שהדביק אותה בלהט בישול הבשר, ובין הסטטוסים שלה תמצאו גם 'אמא' וכמובן 'סבתא'.

קשה לפספס את העובדה שריקי היא מרוקאית אסלית, בכל מנה תמצאו את התבלינים והחריפות האותנטית שלא משאירה מקום לספקות. ולמרות החיבור למקורות ולשורשים, ריקי מייצגת דור שלם של נשים חזקות ואסרטיביות, שאוהבות לארח ולבשל מכל הלב – כמו למשל כשהזמינה את כל הנבחרת אליה הביתה לחאפלת בשרים בלתי נשכחת.

ריקי והחצילים - ללקק ת'אצבעות (צילום: רועי ברקוביץ)
גם בבית: לא מספיקה לארח|צילום: רועי ברקוביץ

הפעם הראשונה: שבוע אחרי שהתחתנה, בגיל 21, בעלה הגיע עם נתח בשר הביתה ומאז הכל היסטוריה.
מילת מחץ: "מרוקאי" (מוח טלה מרוקאי, קציצות מרוקאיות, ארוחת בוקר מרוקאית, קוגל מרוקאי, וכו').
המתכון הבלתי נשכח בתכנית: קוגל מרוקאי.

עוד במאסטר שף:

המתכונים של ריקי
כל המתכונים של ריקי

אם היית תבלין, איזה תבלין היית?
פפריקה אדומה, חריפה ומעודנת.

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
ברברה סטרייסנד.

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
שמן זית, בשר ופלפל חריף.

מה העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
להוסיף תבלינים תמיד בזמן המדויק בו הם צריכים להיכנס.

מה הסטייה הקולינרית שלך?
למחזר ולשחזר מנה קיימת - אני אלופה בלקחת מהנ שנשארה מהצהריים ולתת לה טוייסט.

ריקי סויסה - תמונת ילדות (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
כבר בתור ילדה הייתה נסיכה|צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי
ריקי סויסה (צילום: ינאי יחיאל)
האם יש לה מקום בגמר?|צילום: ינאי יחיאל

במהלך כל העונה ריקי שמרה על חזות של אישה לוחמת, שלא נותנת לשום דבר לשבור אותה, עד שהגיעה משימת העוגיות, שבה היא מצאה את עצמה באפיסת כוחות: "כשנכנסתי לשופטים כבר הייתי מלאה וחנוקה מדמעות, הם שאלו איך היה ואני פשוט פרצתי בבכי". היא סיפרה בראיון מיוחד ל-mako. "אצלי אין דבר כזה כישלון, אני צריכה להיות פרפקט בכל דבר. כך היה כל חיי וזה עלה לי ביוקר, לא נתתי לעצמי הנחה בשום תחום וכנראה שבגלל זה חליתי".

"הבישול החייה אותי"

 

"עברתי ניתוח, כריתה חלקית של שד ורחם, ועברתי הקרנות, לשמחתי הרבה לא הייתי צריכה כימותרפיה", שחזרה ריקי, "הייתי הרבה בבית וכל הזמן בישלתי והזמנתי אנשים כדי שיארחו לי חברה, זו הייתה התרפיה שלי, הבישול החייה אותי". חודשים ספורים לאחר הניתוח, בחנוכה של אותה השנה, אירחה ריקי 50 איש בביתה ובישלה לבד את כל הארוחה: "הבנתי שהריפוי הנפשי והפיזי שלי הוא על ידי כך שאני מאכילה את האנשים, אם לא המחלה אולי לא הייתי חושבת ללכת למאסטר שף".

_OBJ

מאסטר שף: רביעי ושבת ב-21:00