עידו קרוננברג (צילום: ינאי יחיאל)
עידו קרוננברג: מגיל 13 במטבח|צילום: ינאי יחיאל

החיים מלאי התחלות ורגעים ראשונים, כאלו שלא עוזבים והולכים איתנו בכל רגע בחיים. הצעד הראשון של הבן, הנשיקה הראשונה, הגיוס לצה"ל, הפעם הראשונה על האופניים, ובעבור מתמודדי מאסטר שף, הפעם הראשונה במטבח היא ללא ספק רגע מכונן, כזה ששינה את חייהם.

"בגיל 13 למדתי בפנימייה, הייתי בקציני ים", נזכר עידו קרוננברג, הגבר הקשוח של הנברחת, "הכנתי את הטוסט הראשון שלי על תנור חימום. אבל המנה האמיתית הראשונה שהכנתי הייתה חביתה מקושקשת, עם קוטג' וירקות חתוכים". עבור שלמה לעומת זאת, חווית הבישול החלה עוד בשלב צעיר יותר: "בכתה ג' הכנתי כדורי שוקולד", הוא מספר, "הפעם הראשונה במטבח הייתה בקיבוץ מעברות, בזמן התיכון".

זכרונות ילדות: "הייתי סו-שף כבר בגיל 6"

ומי שמכירה מקרוב (מאוד) את המטבח בקיבוץ היא ליאור סלומון מקיבוץ עברון, שזוכרת את סבתה הבשלנית: "הזכרון הראשון שלי מעולם הבישול הוא שלי, יושבת על השידה במטבח ומסתכלת על סבתא שלי לשה בצק לג'חנון. אמא שלי מספרת שבגיל 6 כבר הייתי הסו-שף שלה, מרחקתי קטשוף ופיזרתי גבינה על פיתות. בגיל 9 כבר הכנתי ארוחת ערב לבד". איתן, אחיה של ליאור, דווקא היה עצמאי בגיל צעיר אפילו עוד יותר: "אני זוכר את עצמי מכין ביצה בקן כשהייתי בכיתה א'. אבל ממש לבשל התחלתי בגיל 12".

 גם סרנדה עשתה את צעדי הראשונים במטבח בערך באותו הגיל: "התחלתי לבשל בגיל צעיר, בסביבות גיל 8", היא משחזרת, "החוויה הראשונה שאני זוכרת היא לראות את סבתא מבשלת". ובעוד סרנדה לומדת את רזי המטבח אי שם בהודו הרחוקה, גם נוף חוותה חוויה כמעט זהה: "התחלתי לעזור לשתי הסבתות שלי כבר בגיל 6-7. אני זוכרת את סבתא שלי מכינה עוגת תפוזים בחושה ואני יושבת על השיש, ליד המיקסר, ומקשיבה להסבר שלה על השלבים השונים בדרך להכנת העוגה". "התחלתי לבשל עם אמא במטבח מאז שאני ילד", נזכר אשר, "החוויה הכי זכורה לי מאז היא של יום שישי בבוקר בבית של אמא, אני עוזר לה בבישול, וטועם את האוכל".

שלמה עזרן - תמונת ילדות (צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי)
שלמה: מבשל מאז כיתה ג'|צילום: תומר ושחר צלמים, צילום ביתי

"מהפעם הראשונה אני זוכר בעיקר הרבה בלאגן"

"התחלתי לבשל כשעברתי לדירה משלי בתל אביב. בישלתי בעיקר קציצות של אמא שלי או קינוחים", מספר שי ונזכר בסצנה הסוריאליסטית שבה פגש את המטבח לראשונה: "היה הרבה באלגן, קמח באוויר, שוקולד שנשפך בכמויות". ג'וש החל את דרכו בגיל צעיר אמנם, אבל ממש כמו שי, התשוקה האמיתית לבישול הגיעה כשיצא מקן ההורים: "התחלתי לבשל כילד בגיל 7, אבל בישלתי רק פעם או פעמיים בשנה לחברים ובני משפחה עד לפני כשנה, כאשר עברתי לדירה משלי".

בעקבות האהבה: "התחלתי לבשל אחרי החתונה" 

ריקי גילתה את המטבח פתאום, יום אחד בגיל 21 היא התוודעה לקסם: "שבוע אחרי שהתחתנתי, בעלי הגיע עם נתח בשר, ביקש שאבשל לו אותו וזה היה נראה כמו משהו בלתי אפשרי, צחקתי ואמרתי אני ממש לא יודעת לבשל", היא משחזרת, "הוא ביקש שאתקשר לאמא שלו ואלמד לבשל את הבשר. הוא דיבר בכזאת פשטות ולכן אמרתי לעצמי שזה בטח קל ופשוט. התקשרתי לאמא שלו קיבלתי הנחיות ואפשר להגיד שיצא בסדר".

גם צילה מודה למוסד הנישואין שבזכותו הכירה את המטבח: "הייתי בת 18, בדיוק אחרי החתונה, ובישלתי לבעלי עוף בתנור. כשבעלי נכנס הביתה הוא שאל אם צריך לקרוא לכבאים ואני נעלבתי והתמלאתי בדמעות - בסך הכול הגברתי את התנור למקסימום", היא נזכרת בצחוק מלא אהבה, "הפתעתי את בעלי במטעמים לטוב ולרע". ומי שעוד התאהבה במטבח בזכות האהבה לבן הזוג היא מסרט: "התחלתי לבשל בגיל 32, מאז שהתחתנתי", היא מודה, "לפני זה אני זוכרת שניסיתי להכין משהו ושרפתי סיר שלם, כולל התחתית שלו".

דקות אחרונות להשלמת המשימה (תמונת AVI: mako)
הפעם הראשונה של שי: "היה הרבה באלגן"|תמונת AVI: mako

>>מגשימים חלום: האם המתמודדים יבשלו לביבי ארוחה?

מאסטר שף: רביעי ושבת ב-21:00