שמונה מתמודדים ביקרו השבוע בארבע מדינות ואתם מוזמנים להתנסות בגרסאות מקוריות ומשודרגות לבישול יהודי מרחבי הגלובוס:
אתי ומיה: מתכונים בהשפעה גאורגית
אתי ומיה הכינו שתיהן וריאציות על אותה המנה: אתי הכינה צ'קפולי, תבשיל קציצות בשר עם טרגון, בתוספת אורז ורימונים, ומיה הכינה גרסה צמחונית של התבשיל, בתוספת חינקלי ממולאים בחציל ופטריות.
>> למתכון של מיה לחינקלי וצ'קפולי צמחוני
>> למתכון של אתי לצ'קפולי בתוספת אורז ורימונים
בני ותום: מתכונים בהשפעה צרפתית
בני ותום בחרו שניהם להכין מנות של קיש, אבל כל אחד בהם הלך על סגנון אחר: בני בחר בקיש גבינות עיזים בתוספת סלט ירוק, ואילו תום הכין מנה של שכבות בצק עם סלמון מעושן
>> למתכון של בני לקיש גבינת עזים
>> למתכון של תום לקיש סלמון מעושן
שי ופאולין: מתכונים בהשפעה הונגרית
שי פאולין התארחו שניהם בהונגריה, וחזרו עם מנות בהשפעה מקומית ונוטפת פפריקה: פאולין הכינה קציצות דגים בפפריקאש, ושי בחר במנה של פילה בקר בשומן אווז, בליווי כרוב סגול ובצקניות.
>> למתכון של שי לפילה בקר בהשפעה הונגרית
ג'קי ודליה: מתכונים בהשראה איטלקית
ג'קי ודליה ביקרו יחד באיטליה וחזרו עם שתי מנות שונות. ג'קי בחרה להכין פסטה טריה עם ביצי דגים ואילו דליה הלכה על מנה של שניצל בקר עם רוטב עשיר ומוצרלה
>> למתכון של דליה למילנזה אה לה פרמג'יאנה