השפים איל שני, יונתן רושפלד וחיים כהן, עוזבים לרגע את שולחן השופטים ומצטרפים לששת המתמודדים שנותרו בתחרות. יחד, הם השתלטו על שלושה מטבחים עולמיים, שכל אחד מתאפיין בטעמים, תבלינים וחומרי גלם היחודיים לו: סלמה ותום קפצו עם איל שני למטבח הים תיכוני, דליה ופאולין חזרו עם יונתן רושפלד מהמטבח האסייתי וחיים כהן ליווה את ג'קי ומיה כל הדרך למטבח האירופאי. רוצים לנסות בעצמכם? קבלו את כל המתכונים
מטבח ים תיכוני - השף אייל שני
סשימי חציל עם דג וחמאת מרווה
מנה ים תיכונית של השף אייל שני: פילה דג לוקוס בחמאת מרווה עדינה, מוגש על מצע חציל קלוי פרוס דק-דק ומלח ים אטלנטי
>> למתכון המלא לסשימי חציל עם דג וחמאת מרווה של אייל שני
פילה בקר עם ארטישוק ירושלמי
נתח בשר בקר עסיסי במשקל 300 גרם, המוגש עם פירה תפוח אדמה וארטישוק ירושלמי לצד פלחי תפוחי אדמה מטוגנים.
>> למתכון המלא לפילה בקר עם ארטישוק ירושלמי של תום פרנץ
פילה בקר ברוטב עגבניות וחצילים
סטייק בקר עסיסי עם נגיעות יוגורט, מוגש ברוטב עגבניות עם חציל קלוי לצד קציפת עגבניות אוורירית
>> למתכון המלא לפילה בקר ברוטב עגבניות וחצילים של סלמה פיומי
מטבח אירופאי - השף חיים כהן
לוקוס בחמאת סלק
המנה האירופאית של חיים כהן: נתח דג לוקוס מבושל עם בצלי שאלוט ויין לבש, מוגש עם פלחי תפוח אדמה ורוטב חמאה עם סלק
>> למתכון המלא ללוקוס בחמאת סלק של השף חיים כהן
רביולי תפוחי עץ בחמאת וניל שוקולד
רביולי ביתי במילוי תפוחים וקרם שמנת, מוגש בגאנאש ושוקולד וחמאת וניל
>> למתכון המלא לרביולי תפוחי עץ של ג'קלין אזולאי
סטייק פילה עם פירה, פטריות ואספרגוס
נתח בשר עסיסי, צרוב וטבול בחמאה, מוגש עם פירה חמאתי, רוטב פטריות, אספרגוס מטוגן ותפוחי עץ ובצל מקורמלים ביין לבן
>> למתכון המלא לסטייק פילה עם פירה של מיה בן צבי
מטבח אסייתי - השף יונתן רושפלד
וונטון במרק אסייתי
המנה האסייתית של יונתן רושפלד: מרק בנוסח סיני עשיר עם כיסונים במילוי פילה בקר ופטריות שיטאקה בג'ינג'ר
>> למתכון המלא לוונטון במרק אסייתי של השף יונתן רושפלד
פאד-תאי
המנה הקלאסית של נודלס עם פילה בקר עסיסי ברוטב סויה, פטריות, ג'ינג'ר ופלפל חריף
>> למתכון המלא לפאד-תאי של דליה אלחדף
נאבה
מרק דג עשיר עם ג'ינג'ר, צ'ילי ופטריות שיטאקה עם כיסויי בצק אפוי.
>> למתכון המלא לנאבה של פאולין שובל