שם: דליה אלחדף
גיל: 53
מקום מגורים: רמת השרון
תאריך לידה: 21/09
מזל: בתולה
מצב משפחתי: נשואה + 3
תארי את עצמך ב -5 מילים:
אוהבת, תומכת, מפנקת, שמחה, ואמיתית.
ארבעה דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:
* שאף פעם לא השתכרתי
* שגם אני יכולה להתעצבן ולצעוק (ואפילו חזק)
* הסטייק שלי כמעט תמיד וול דאן
* אני לא אוהבת להצטלם
אם היית תבלין, איזה תבלין היית?
פלפל, הוא קיים בכל מיני צבעים והוא תבלין שנחוץ בכל סוג של אוכל, בלעדיו משהו חסר.
על איזה מטבח גדלת, ועל איזה מטבח את מגדלת את ילדייך?
גדלתי על כמה סוגי מטבחים: לפני שהתחתנתי זה היה מטבח אוסטרו-הונגרי מצד הוריי, עם השפעות של אחותי שתמיד אהבה לבשל ולגלות דברים חדשים. בנוסף תמיד היה המטבח של ונצואלה, שם נולדתי וגדלתי. אפשר להגיד שלטעמים האלו יש את ההשפעה הכי ממשעותית על האוכל שאני מכינה.
אחרי שהתחתנתי גיליתי עולם שלם של אוכל תורכי אצל חמותי. המשפחה שלי פתוחה לכל הטעמים שאני מביאה איתי, הם המבקרים הכי טובים וכנים שלי.
לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה?
הייתי רוצה להכין ארוחה לאמא תרזה וגם לשמעון פרס, לא רק מפני שאני מעריצה אותו ואת חוכמתו, אלא גם כדי לגלות דרכו דברים שאני לא יודעת על אבי, מהתקופה בה הם היו עמיתים בבן שמן ובפוליטיקה.
מה החוויה הראשונה שאת זוכרת מהמטבח?
בגיל 8 חתכתי בצל, אבא שלי מאוד ניבהל שמא אחתך, אבל המטפלת שלי אמרה לו "פעם אחת היא תיחתך ואז בפעם הבאה היא כבר תיזהר".
מה הפאדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
השבוע הזמנתי את ההורים של החברה של הבן הגדול שלי, שמתי בשר בתנור וכשהוצאתי אותו הוא היה על סף השרוף. מזל שהיה לי עוד...
מתי התחלת לבשל, ומאילו סגנונות את מושפעת?
התחלתי לבשל באופן רציני בגיל 18 כאשר עשיתי גפילטע פיש ומרק עוף לסבא שלי. כשגרתי במעונות הסטודנטים בתל-אביב בישלתי לשותפות לדירתי ולמספר חברים שהכרתי. למדתי לבשל בעיקר לבד וכן מצפייה באמא שלי, באחותי ובחמותי. אבל למדתי הכי הרבה מהאהבה שלי לבישול ומהטעם של כל אוכל חדש שאני טועמת. אני אוהבת לפרק טעמים ולנסות לבשל אותם בבית. אין לי סגנון מיוחד שאני מושפעת ממנו, אני פתוחה לעולם האוכל ולכל הסגנונות והטעמים שהוא מציע לי.
למי את הכי אוהבת לבשל?
כל מי שבא ברוך הבא.
קודם כל מרק (מחמם טבעי של הנשמה), אחר כך שניצל עם פירה ואוכל אסיאתי.
אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
אצלי במטבח השאלה היא הפוכה: "אילו מרכיבים אי אפשר למצוא במטבח שלי?"
מהי העצה הכי טובה שקיבלת בנוגע לבישול?
אני חייבת לציין שמכל מלמדי השכלתי, אם זה הקצב, הירקן או המוכר בחנות הדגים. הייתי אומרת שלאורך הדרך קיבלתי טיפים קטנים מכולם. אני אוהבת להקשיב וללמוד כל הזמן, גם מספרי בישול, אינטרנט, טלוויזיה וכו'.
מהו ה"גילטי פלז'ר" שלך בכל הנוגע לאוכל?
מאז שאני ילדה קטנה אני מכורה לתירס מקופסאות שימורים ולצ'יטוס.
>> לכל הפרקים המלאים של מאסטר שף