אחרי עונה שלמה ואין ספור מנות מצוינות ביקשנו מארבעת השופטים שלנו לבחור את אלו שבלטו מעל כולם, הותירו חותם של טעם טוב באמת והפכו למנות בלתי נשכחות. השופטים, מצידם, יותר משמחו לפרגן: "זאת עונה מאד טעימה", אומר רושפלד, "הגיעו אנשים מדהימים השנה".
"מנה שאחריה חייך לא יראו אותו דבר"
קיש הסלמון שהכין תום אחרי שחזר מצרפת נחרט בזיכרונה של מיכל אנסקי שאומרת: "סלמון זה בכלל מרכיב שמאפיין את נורבגיה, אבל זאת הייתה מנה עדינה ומושלמת".
"הרימה את הרף בבישול היתוך"
רושפלד נזכר במנת הלוקוס על פסטה קרועה של ג'קי ואומר: "היא הרימה את הרף כמה פעמים במה שאנחנו קוראים בישול – היתוך. פתאום איטליה נכנסה היא הורידה בתבלינים. זאת היתה מנה מהממת". מנה נוספת שציין רושפלד היא חלת הפורל של תום: "הוא קבע רף מאד גבוה כבר באודישן שלו".
>> למתכון המלא של לוקוס על פסטה קרועה
"בחיים לא היה לי מעבר כל כך מענג"
פאי הרועים של פאולין הוציא מאייל שני מילים חמות: "היה שם איזה מעבר דרך הקרם בשמל, שבחיים לא היה לי מעבר מענג כל כך של כף. ואז היתה שם איזה מין חדירה דרך ענן סמיך שעשוי חלב ואז בשר פראי, שגדל תחת אורנים. זאת היתה חוויה".
מאסטר שף, ראשון ב-21:00