בשלב האודישנים של מאסטר שף המתמודדים מגיעים עם המנות שהכי מאפיינות אותם, בסגנון החביב עליהם ומהמטבח עליו הם גדלו. לתום פרנץ, שהרשים את השופטים עם מנה של פילה פורל ברוטב הדרים, יש סיפור קצת אחר.
תום נולד בבית נוצרי קתולי אך חוויה בלתי צפויה גרמה לו להתאהב בדת היהודית ובישראל: "היו חילופי סטודנטים בבית הספר שלי עם תלמידים מבית ספר מחולון", שיחזר תום תוך שהוא בוחש את הרוטב למנה, "הם שרו ורקדו וזה הקסים אותי". תום הלך עם החיבור הזה עד הסוף, התגייר כדת וכדין ועלה לארץ לפני שבע שנים. היום הוא נשוי ואבא גאה לתינוק.
"יש הרבה ויתורים, זה קשה"
תום הביא למאסטר שף מנה שמשלבת את הדיוק הגרמני עם האותנטיות הים-תיכונית, והדגיש כי יש כלל אחד שהוא מקפיד עליו במטבח: "דבר אחד חייב להיות, שהאוכל יהיה כשר". בתור מי שגדל באירופה על טהרת הנקניקים ורוטב בשמל, תהו השופטים לאיזה טעם מבית אמא תום הכי מתגעגע: "אני מתגעגע לנקנקייה, לרוטב בולונז, לזניה. כל צלי שאמא שלי עשתה היה עם רוטב שמנת וחמאה, זה קשה", נזכר תום, "יש הרבה ויתורים, לא רק הכשרות. היו לי חיים מלאים, כל המשפחה שלי, כל החברים שלי, הקריירה שלי".
"אוכל כשר יכול להגיע לרמות של מישלן"
השופטים לא הסתירו את התלהבותם מהמנה של תום. "זאת מנה מבריקה, אני מצדיע לך", החמיא רושפלד, "לא אוכלים מנה כזאת במסעדות הכי טובות. זאת מנה שצריכה לזכות במאסטר שף 3". "אתה ההוכחה שאוכל כשר יכול להגיע לרמות של מישלן", סיכמה מיכל, והעניקה לתום את הסינר המעיד על מעבר לשלב הבא באודישנים.
ההתלהבות של השופטים ממשיכה גם היום ברחוב, ותום מספר: "כולם מתלהבים ממש, יש תגובות מאד חיוביות, מזהים אותי כבר ברחוב ומעודדים. זה מאד מרגש".