אחרי שבעונות הקודמות התמודדו משתתפי מאסטר שף עם קינוחים מאתגרים כמו הקרוקומבוש וביצת הפברז'ה, משימת ההדחה הראשונה של העונה שברה שיא ברמת המורכבות של הקינוח שהתבקשו המתמודדים לשחזר. השף שמאחורי מנת כדור האטלס, ערן שוורצברד, מספר לנו על המנה ועל המשימה.

המשימה הקשה ביותר בתולדות מאסטר שף (תמונת AVI: mako)
כדור האטלס. 9 מרכיבים למנה, חוץ מהכדור|תמונת AVI: mako

"המנה הזאת ספציפית, עם כל המרכיבים והחלקים שלה, הותאמה במיוחד למאסטר שף, מתוך המון מחשבה איך מאתגרים את הנבחרת, אבל היו לי כמובן מנות דומות שהכנתי. אחת הוורסיות לכדור האטלס הייתה קינוח הדגל במסעדה "טוטו" במשך כשנתיים", מספר ערן.

המנה בגרסתה הנוכחית תהיה מוגשת לראשונה ב"ברטי", מסעדה חדשה ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב. "בחלק מהערבים אני עצמי אכין אותה, וכשאני לא אהיה שם תכין את המנה קונדיטורית שהכשרתי במיוחד", מבטיח שוורצברד.

עם יד על הלב – חשבת שיש סיכוי שהמתמודדים יצליחו לעמוד במשימה כזאת?
"לא. חשבתי שרק אולי שניים יצליחו,  אבל הם באמת הפתיעו אותי".

מי הפתיע במיוחד?
ג'קי בהתחלה הייתה רחוקה מלסיים, אבל בסוף עשתה את זה כמו גדולה. גם שלי הייתה על סף התמוטטות והצליחה, היא הוציאה את המנה. כשאתה ממש למטה אתה אוסף כוחות ועובר את המשימה, זה מה שקרה לכולם בסופו של דבר. עצם זה שכולם העמידו מנה זה שאפו ענק. הם לא התעסקו בזה בעבר, זה משהו שבא להם משום מקום".

"כשלא הולך - מתחילים להזיע"

_OBJזוכר איזה התמודדות קשה שלך עם מנה כזאת?
"בטח, בהתחלה זה קשה. לטמפרר שוקולד זה סוג של מיומנות שצריך לרכוש, זה לדעת את הכימיה של השוקולד וזה משהו שלומדים תוך כדי. אז אתה מנסה להתחייב מול המנה שלך, וכשלא הולך -מתחילות טיפות של זיעה לרדת מרוב לחץ" .

בקינוחים שאתה מכין, עד כמה יש משקל לצורת ההגשה עצמה?
"תלוי מאד בסוג המנה, איפה זה מופיע. תלוי למי זה יוצא, ולמי זה אני מכוון.  לפעמים הטעם מדבר בפני עצמו לפעמים הפרזנטציה היא בהחלט חלק מהעניין".

אם יש מישהו שבכל זאת מנסה את זה בבית: איזה טיפ אתה יכול לתת לעבודה על כזה מתכון?
"פשוט לעבור שלב שלב. הטמפרור הכי קריטי, צריך לעשות את זה בשקט. לא לעבוד במקביל על כמה מרכיבים, לא לעבוד במקום חם. צריך מקום שקט, בלי הסחות דעת". 

>> נסו בעצמכם: המתכון המלא עם כל השלבים

>> צפו בפרק המלא, עכשיו ב-makoVOD

>> צריכים עזרה? סדנה מיוחדת למנת האטלס