גמר העונה השלישית של "מאסטר שף" כבר מתקרב בצעדי ענק, וכל הדחה כואבת. הערב, בתכנית רבע הגמר, עזבה את הנבחרת דליה אלחדף, שעשתה לכולנו חשק למטבח דרום אמריקאי.  לאורך העונה כולה דליה כמעט ולא קיבלה ביקורות שליליות על המנות שהכינה, אך הערב שתי המנות שהגישה לשופטים לא קצרו שבחים.  

דליה,  איך הרגשת במשימה האחרונה?
"זאת המשימה היחידה שלא הלך לי. כבר הייתה עייפות וזה כבר היה לקראת הסוף. אבל האמת היא שלא רציתי להגיע לגמר"

למה לא?
"כי יש צעירים ממני שצריכים להגיע לגמר ולקבל את התהילה. אני את שלי עשיתי בצורה כיפית, עם פידבקים מכל הכיוונים, מילדים קטנים ועד גדולים. מקום חמישי זה וואו, זה כיף, ועוד עם ביקורות טובות. לא קרה שקיבלתי ביקורת שלילית, הייתי בסדר כל העונה. זה מספיק לי, טוב לי, אני מאושרת. אני מסיימת בעננים".

דליה מגישה סוכריות בצק פסטה (תמונת AVI: mako)
"יותר חשוב מה שאומרים על הבן אדם"|תמונת AVI: mako

אילו תגובות את מקבלת ברחוב?
"המון פידבקים, ודווקא אלא שלא מתייחסים לאוכל יותר חשובים לי. אומרים שאני בן אדם שמח וכיפי, נטול פוזה, אמיתי. הרי את האוכל אנשים לא טועמים, ומה שהם חושבים – זה רק דרך מה שהשופטים אומרים. אבל מה שהמסך כן מעביר זה את הבן אדם. זה אובייקטיבי. אז קבעו שאני בסדר, וזה עושה אותי מאושרת".

מה רגע השיא שלך בעונה?
"כל העונה, מההתחלה ועד הסוף, הייתה חוויה. השיא זה להיות חלק, ושותפה לתהליך של להכיר אנשים, לחבק, ללמוד מהשופטים ומהחברים".

יש איזה ביקורת שאת זוכרת במיוחד?
"לדעת שהשופטים אהבו - זה 'וואו'. אבל כששמעתי שרושפלד, שבודק עם זכוכית מגדלת, אמר על המנה של המילנזה א-לה פרמיג'אנה שזאת אחת המנות הכי טובות שהוא טעם במאסטר שף, זה היה משהו מיוחד. אמרתי – באמת?"

למי שרוצה להתחיל להכין אוכל דרום אמריקאי – עם איזה מתכון שלך היית ממליצה להתחיל?
"כל המתכונים, גם אם הם נראים מסובכים, כתובים בדייקנות. אפשר לעשות הכל, לא להיכנס ללחץ, את כל המצרכים אפשר להשיג בארץ, זה קל ונגיש. אם יש שאלות - אני מבטיחה להגיב באינטרנט".

>> רוצים להכין ארפה? דליה מסבירה איך, צעד אחר צעד

>> רוצים לנסות את כל המתכונים מהתכנית?

>> פספסתם? הפרק המלא לצפייה ישירה