לקראת השקת העונה השלישית של מאסטר שף נערך השבוע במסעדת "קיטצ'ן מרקט" שבנמל תל אביב מפגש של אנשים שלבישול יש מקום מרכזי בחייהם: כאלה שמבשלים לבית ולמשפחה, מתעדכנים בכל מה שקורה בעולם האוכל, ומקפידים להשתתף בסדנאות הקשורות למטבח ולכל מה שמסביב, כולל צילום אוכל וסדנאות אצל שפים מעבר לים. חלקם עוסקים בבישול רק כתחביב, חלקם חולמים לפתוח מסעדה משלהם ויש גם כאלו שעשו הסבה מקצועית ועוסקים היום בתחום האוכל.

 

השף של קיטצ'ן מרקט (צילום: רועי ברקוביץ')
השף של קיטצ'ן מרקט מבשל|צילום: רועי ברקוביץ'

אחרי "מאסטר שף" רובם עוקבים בדריכות, קולטים טיפים, מקבלים רעיונות חדשים, ולפעמים גם מעבירים ביקורת על הבחירות של המתמודדים. ורדה כהן, הבשלנית מנס ציונה אומרת: ""מאסטר נתנה לי אומץ לנסות דברים חדשים. עזר לי להגשים פנטזיות ולא לפחד. בעקבות מאסטר שף התחלתי להכין דגים לכל המשפחה, שמלקקת את האצבעות".

מפגש בשלנים (צילום: רועי ברקוביץ')
הארוחה המשותפת בקיטצ'ן מרקט|צילום: רועי ברקוביץ'

כל אחד מהמשתתפים הכין את מנת הדגל שלו והארוחה המשותפת כללה מגוון עצום של מנות, מניוקי דרך חזה מולארד ועד קוביות שוקולד. הבשלנים, שבסוף הארוחה לא הפסיקו לפרגן איש למנה של חברו, הסכימו לחלוק את המתכונים המלאים:

המתכון של אוהד אברהמי:  דג עם תפוחי אדמה ופטרוזיליה

המתכון של לימור צור:  חזה אווז ברוטב פירות יער עם פירה ערמונים

חזה אווז ברוטב פירות יער עם פירה ערמונים (צילום: רועי ברקוביץ')
חזה אווז ברוטב פירות יער|צילום: רועי ברקוביץ'



המתכון של רומי אטינגולד:  ניוקי ממולאים מוצרלה ברוטב עגבניות

המתכון של רחל גרינברג:  קוביות שוקולד וקפה במנז'טים

קוביות שוקולד וקפה במנז'טים (צילום: רועי ברקוביץ')
קוביות שוקולד וקפה במנג'טים|צילום: רועי ברקוביץ'



המתכון של ורדה כהן:  גלדי בצל במלית עגל ברוטב רימונים

המתכון של קרן מנור: בצלים ממולאים בירקות ובורגול ברוטב סילאן ורימונים

בצלים ממולאים בירקות ובורגול ברוטב סילאן ורימונים (צילום: רועי ברקוביץ')
בצלים ממולאים ברוטב סילאן ורימונים|צילום: רועי ברקוביץ'



המתכונים של מורן רודניק: טראפלס עם צימוקים שיכורים ואגוזי מלך

עוגיות שקדים וקוקוס ללא גלוטן, עם שוקולד ואגוזי מלך

עוגיות שקדים וקוקוס ללא גלוטן, טראפלס עם צימוקים (צילום: רועי ברקוביץ')
עוגיות קוקוס ושקדים ללא גלוטן וטראפלס שוקולד|צילום: רועי ברקוביץ'

המתכון של נורית פלד: קונפי פרגיות

המתכון של הילה מודרה: שוקי עוף מפורקים ממולאים בטנזיה


>> לחצו כאן כדי לצפות בכל התמונות מהאירוע, בעמוד הפייסבוק של אוכל טוב

מאסטר שף, העונה החדשה בקרוב