רגע לפני רבע הגמר, אחת המתמודדות הכי מפתיעות בנבחרת, מיה בן צבי – עוזבת את התחרות. מיה הטבעונית, שכבר באודישן שלה עוררה דיון סוער בקרב השופטים שהתווכחו האם טבעונית יכולה או לא יכולה להשתתף בתכנית כמו "מאסטר שף", הוכיחה כבר מהשלבים הראשונים של התחרות שהיא עומדת במשימות בכבוד, קיבלה לא פעם ביקורות מצוינות ונחשבה לאחת המתמודדות החזקות. הערב, לאחר שהחליטה להכין בשר לראשונה בתכנית, מיה הודחה ועזבה את הנבחרת.

בדיעבד – מתחרטת על ההחלטה להכין בשר?
"כן. לא בגלל עצם זה שהכנתי בשר, אלא כי בישלתי בשר לא בשביל להזין אדם קרוב אלא כדי להוכיח משהו למישהו שיש לי קונפליקט איתו. זה לא נכון לבשל מהמניע הזה, ולעודד הרג בשביל דבר כזה זה עוד יותר גרוע. אין לי בעיה להכין בשר, הבן שלי מאוד אוהב בשר. קל לי להכין בשר מתוך אהבה למי שנכון לו לאכול".

איך הגיבו אנשים סביבך כשסיפרת שהכנת בשר בתכנית?
"האנשים הקרובים לא התרגשו, כי אני מכינה בשר. אבל האמת היא שעד שהתחילו השידורים לא הבנתי כמה אנשים הרגישו שאני מייצגת אותם, ואני מניחה שהרבה אנשים כאלה מרגישים פגועים או נבגדים".

היה נראה שיותר התאכזבת מהלחם שלא הצליח במשימה הקודמת מאשר מההדחה עצמה. זה נכון?
"ההדחה היתה הקלה. אני לא אוהבת בצק אבל אוהבת לאפות, וזה היה ביטוי מאד גדול של יאוש שלא הצלחתי לצאת ממנו, והיאוש נראה בסנדוויץ'. היום של ההדחה גם היה היום הראשון שהפסדתי לימודים, והרגשתי כבר שאני צריכה להיות במקום אחר. גם עצם התחרות נעשתה לי קשה מנשוא, ולדעת שאני חוזרת לחיים שלי היה הקלה".

מיה מגישה את כדור האטלס (תמונת AVI: mako)
"לבשל באהבה, זה מניע בחייב להישמר"|תמונת AVI: mako

רגע שיא בתכנית?
"גאורגיה, לא רק בגלל גאורגיה עצמה אלא בגלל אתי. אשה מדהימה. בכלל, הרגעים הטובים זה בעצם אנשים שנכנסו לי ללב. גם עם בני היה לי זמן משמעותי. מבחינת בישול – דווקא במשימה של הפתיתים, שהתחלתי בנאלי ופתאום נפתח לי לעשות משהו יצירתי ומיוחד וללכת איתו – היה לי  משהו קסום".

יש איזה ביקורת שאת זוכרת במיוחד, משהו שלקחת ממאסטר שף?
"לקחתי מהסיפור של הדחה, שבישלתי ממניע לא נכון, כדי לרצות את רושפלד, להוכיח לו משהו. אני הרגשתי שלאורך כל הדרך עד שלא עשיתי בשר אני לא טבחית בעיניו, ופעולה מתוך מניע לא נכון הוכיחה עצמה כשגויה. אז למדתי שלבשל באהבה, מתוך רצון להזין ולשמח, זה מניע שחייב להישמר. מעבר לזה כמובן שלמדתי טיפים וטכניקות מחברים לנבחרת".

אילו תגובות את מקבלת ברחוב?
"המון אנשים מזהים אותי כל הזמן, ברחוב, בפקק, ברכבת. הרבה אנשים שפונים אלי נמצאים בשלב של מעבר לטבעונות, או שיש להם ילד במעבר לטבעונות. מישהו שאל אותי מה הגובה שלי, כי הבת שלו צמחונית ואשתו מודאגת"

פעם ראשונה במסעדה של אמא

מיה הפכה לצמחונית בגיל חמש בעקבות אמא שלה, רמה (שגם עומדת מאחורי המסעדה הלא צמחונית "המטבח של רמה" שבנטף), והפכה לטבעונית לפני כשנה. לכל המודאגים היא מוסרת ש"בדיקות הדם שלי מצוינות".

מה התכניות להמשך?
"אני מתחילה, בעקבות התכנית, הדרכת סדנאות של בישול טבעוני, שאני משלבת עם הידע שלי ברפואה משלימה, ויש גם סדנאות שאני מעבירה עם חבר הרבליסט, שבהן בעצם אנחנו מרכיבים ארוחה מחומרי גלם שאנחנו אוספים בשדה. בנוסף, אני עובדת יחד עם איטה אטלס ושפים נוספים על ערב התרמה לרופאים לזכויות אדם, ארגון שאני מחוברת אליו בשנים האחרונות, וחוץ מזה, ביום חמישי הקרוב אני מבשלת במסעדה של אמא שלי, "המטבח של רמה", ארוחת טעימות טבעונית, עם מרכיבים שגדלים אצלנו עכשיו, ארוחה שמתאימה לחורף. זאת הפעם הראשונה שאנחנו משתפות פעולה ככה".

>> רוצים לנסות בעצמכם את כל מתכוני התכנית?

>> פספסתם? הפרק המלא של מאסטר שף לצפייה ישירה

>> לעוד פרטים על הסדנאות של מיה