הערב במאסטר שף תתמודד הנבחרת עם אתגר מפתיע במיוחד, משימה שכל כולה מבוססת על פתיתים. אותו מאכל יום יומי שמככב בארוחות הצהריים של כל בית ישראלי שני, כתוספת לשניצל או לקציצות, יעבור הערב שדרוג, או אפילו מהפך של ממש, כשכל אחד מהמתמודדים יכין מנה איכותית ומקורית, כזאת שתעלה את הפתיתים דרגה או שתיים בתפריט.
"פאדיחה, אבל אף פעם לא בישלתי פתיתים"
עבור ויקי ג'אן מדובר באתגר מחשבתי: "פתיתים לוקח אותי לארוחת צהריים טיפוסית לילדה שלי, אבל מן הסתם אני צריכה להיות יותר יצירתית", היא אומרת, ומשאירה לעצמה זמן לתכנן את החלקים האחרים של המנה שלה, כי בבישול הפתיתים עצמם היא כבר מומחית. גם עבור תום פרנץ, שעלה לארץ לפני כשבע שנים, מדובר הפעם במשימה לא פשוטה: "פאדיחה, אבל אף פעם לא בישלתי פתיתים", הוא מודה. "לכולם יש יתרון עלי, כי לכל אחד יש היסטוריה עם המאכל הזה ואפילו נוסטלגיה. אני מקווה שיצא טוב".
מאסטר שף, הערב ב- 21:00