שם: עמנואל רוזנצוייג
גיל: 48
מהיכן בארץ: שוהם
תאריך לידה: 23.1.1963
מזל: דלי
מצב משפחתי: נשוי + 4


מתי התחלת לבשל, היכן למדת, ומאילו סגנונות את מושפעת?
התחלתי לבשל בגיל 12, כתפקיד שלקחתי על עצמי מבין שאר האפשרויות שניתנו לי בבית (שטיפת כלים או שטיפת ריצפה). את החודשים הראשונים ביליתי עם כרטיסיות שהכינה אימי, כל פעם עם סט ארוחה אחר. עם הזמן הופיעו גם ספרי בישול צבעוניים שהשפיעו מאד, והיום אני מושפע מאד מהמטבחים הצרפתי והאסייתי (בעיקר תאילנדי)

למי אתה הכי אוהב לבשל?
אני אוהב לבשל בעיקר לאשתי. היא יודעת להעריך, לבקר – ובעיקר, באופן טבעי לחוש את האהבה הגדולה

מה אתה הכי אוהב לאכול?
מטבח תאילנדי בפרט, פירות ים בכלל וכל מאכל המשלב פירות. על כל אלו – גלידה מנצחת הכל

אילו שלושה מרכיבים תמיד אפשר למצוא אצלך במטבח?
חלב קוקוס, בצל, תפוחי עץ


תאר את עצמך ב-7 מילים:
אוהב אדם, יצירה, אוכל וטבע. סקרן ורגיש

אין תמונה
תמיד תוכלו למצוא אצלו חלב קוקוס. עמנואל במטבח



דברים שאנשים יופתעו לגלות עליך:
במשך הרבה שנים עסקתי בתפירה כתחביב, בניתי עבור אימי קראוון משוכלל על בסיס אוטובוס ישן, מגיל צעיר מאד ועד הגיוס עסקתי בשירה ונגינה (על גיטרה) באופן אינטנסיבי, כבר עשרים שנה אני עוסק בעיצוב גרפי - עריכת סרטים ותכנות אתרי אינטרנט (במקביל לטיסה) ושום דבר בחיי לא בא בקלות (אפרופו סטריאוטיפים)

אם היית תבלין, איזה תבלין היית?
הל. קפסולה שמכילה גרגירים רבים, נפלאים, מסתוריים, משביחים גם את הטעמים הברורים והחזקים ביותר


מה העצה הכי טובה שקיבלת?
הכנת בצק שמרים בסיסי. לא המתכון, אלא יותר הכללים שמאחורי המרכיבים הפשוטים. מהטיפים האלו צומחים מאות מתכונים שונים, כולם מאולתרים


מהו ה"גילטי פלז'ר" שלך בכל הנוגע לאוכל?
מאז שגיליתי את החומוס הקפוא, אני משתמש רק בו!