>> גם אתם בשלנים? סדרו לעצמכם קניות לחמש שנים על חשבוננו

קציצות ומקלובה (תמונת AVI: mako)
הקציצות של לאה. העיקר הטעם|תמונת AVI: mako
הצד של פרידה:
מה רע באבקת מרק?

השבוע לא יכולתי שלא להתייחס לאייל שני שהגיב בשלילה כשידע שהמתמודדת לאה השתמשה באבקת מרק עוף. אז אספר לכם שכשאמא שלנו בישלה לנו, לרוב היא השתמשה באבקת מרק עוף כדי לנטרל את החמיצות שהעגבניות מפרישות בעת בישול. יבואו הפולניות ויגידו שהן מנטרלות את החמיצות עם תוספת של סוכר, ככה גם אני למדתי מאמא שלי. לא בריא? תלוי את מי שואלים, ומי אמר שכל מה שאנחנו אוכלים בריא? אבל הטעם, זה מה שחשוב: גם אבקת מרק עוף אמיתי צריך לדעת למנן נכון, ובמקום הנכון, שיהיה לא חמוץ מדי ומאידך לא מורגש באוכל. אייל, היה לך טעים? זה מה שחשוב. כמובן שהאישיות והתשוקה שלה לבישול לא פחות חשובים.

מחכה לשלב הנבחרת

אצל יוסי אזולאי אני רואה את האהבה לבישול לא פחות מאשר למוזיקה. בעצם, כל המתמודדים באים עם הרבה חום ותשוקה מהולים במין רעד פנימי, עד כדי כך שאני ממש מזדהה איתם. המנות יפות, ואלו שהן בעצם 'אוכל של אמא' - יותר מרגשות. מכיוון שלטעום אני לא יכולה - אני מחכה כבר לשלב של הנבחרת, להכיר יותר את המתמודדים.  ושוב, התכנית נגמרה ואני נשארתי רעבה.

האודישן של יוסי אזולאי (תמונת AVI: mako)
יוסי אזולאי. גם מוזיקה וגם אוכל |תמונת AVI: mako
הצד של חגית:
אפשר לפצל אהבה?

יוסי אזולאי אמר שהמטבח זה המפלט שלו. הוא שר לשופטים - וזייף, ואמר שהחלום שלו הוא לשלב בין מוסיקה ואוכל. הייתי סקפטית שיצליח, כי רוב המתמודדים שעברו רצו להתמקד רק בבישול. הוא הכין מיסו סלמון על מצע של אורז לבן ומסביב חמאת ג'ינג'ר וסאקי. מה יש להם מהאורז היום? יוסי סיפר שנטיית ליבו היא אוכל מרוקאי. הדג על האורז לא נראה לי מיוחד מספיק. נזכרתי שלפני כמה שנים בישלתי סלמון לבת זוג לשעבר, ודווקא יצא מעולה, דג קל להכנה. השופטים היו חלוקים: רושפלד אמר שהאורז לא היה טוב, וש"התחרות נועדה למי שממש יש לו אהבה אחת", ואילו לדעת מיכל "אפשר לאהוב את אבא ואת אמא באותן עוצמות", הסלמון הוכן בדיוק כמו שהיא אוהבת, ויוסי עבר. לאוניד זלזניאק, בניגוד אליו, נלחם על התשוקה שלו לבישול. ליאוניד הוא טבח צבאי שלמד מסבתו לבשל, וכשהחליט שהוא רוצה להיות טבח, אביו הרופא - התאכזב. לאוניד הכין פילה סלמון ברוטב שמנת עם קוויאר למעלה לצד מחית בטטה ואספרגוס, והצליח להזכיר לחיים את עצמו: "אתה מזכיר לי קצת אותי, הילד שבי, שגם ויתר על האקדמיה, לא עשה תארים, לא עשה בית ספר ורוצה להוכיח גם לעצמו וגם להורים שלו, שתמיד מאחלים לעצמם שהילד שלהם יהיה רופא, וכשהוא נהיה טבח אז כולם מעקמים את הפרצוף אבל כשהוא נהיה טבח מפורסם אז פתאום זה משתנה". כנראה שעדיף ללכת אחרי החלומות שלנו.

טעם בלי טעם

התוכנית ממשיכה ומפלס הרעב שלי עולה. סימה איפרגן, ספרית בת 31, הכינה  חציל ממולא באנטריקוט וטחינה למעלה, לצד סלט עגבניות. נראה מעולה! מתתי לאכול מזה,  אבל נאלצתי להסתפק בתפוח. אייל שני, שדווקא זכה לטעום מהמנה המגרה הזאת, התפייט כהרגלו: "יצרת פה טעם עמוק שאין בו כמעט טעם ואני מעביר אותך בשמחה". אתם הבנתם את זה?

פרידה הכט, בשלנית ומסעדנית

חגית רימון, עו"ד ועורכת אתר אישה

>> לכל הטורים של פרידה וחגית