תמונת AVI׃ mako
מוח צרוב בקרם שורש
מנה מקסימה לבשלנים אמיצים המשלבת טעמים ומרקמים שפשוט ימסו לכם בפה
סוניניו שאול | מאסטר שף
| פורסם 03/08/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
כ- 600 גרם מוח
לקרם שורש
1 שורש פטרוזיליה
1 ראש סלרי
1 בצל גדול
1 כרישה (החלק הלבן)
1 שמנת לבישול
פלפל לבן
מלח
חופן גרגרי כוסברה טחונים
5 שיני שום
2 ענפי תימין טרי
מעט אורגנו טרי
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1 שמים את כל ירקות קרם השורש בסיר על להבה גבוהה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד להתרככות השורשים.
2 מעבירים את שאר מרכיבי הקרם לבלנדר בעל להב מתכת מוסיפים וטוחנים למחית חלקה.
3 צורבים את המוח כ 30 שניות מכל צד על מחבת עבה.
4 מסדרים על צלחת את המוח ומעליו מוזגים את קרם השורש.
5 מקשטים בעלי סלרי קצוצים ובגרידות לימון ותפוז. תיהנו.