אוכל
תמונת AVI׃ mako

מוח צרוב בקרם שורש

מנה מקסימה לבשלנים אמיצים המשלבת טעמים ומרקמים שפשוט ימסו לכם בפה

סוניניו שאול | מאסטר שף | פורסם 03/08/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.3 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

כ- 600 גרם מוח

לקרם שורש

1 שורש פטרוזיליה

1 ראש סלרי

1 בצל גדול

1 כרישה (החלק הלבן)

1 שמנת לבישול

פלפל לבן

מלח

חופן גרגרי כוסברה טחונים

5 שיני שום

2 ענפי תימין טרי

מעט אורגנו טרי

4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 שמים את כל ירקות קרם השורש בסיר על להבה גבוהה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד להתרככות השורשים.

2 מעבירים את שאר מרכיבי הקרם לבלנדר בעל להב מתכת מוסיפים וטוחנים למחית חלקה.

3 צורבים את המוח כ 30 שניות מכל צד על מחבת עבה.

4 מסדרים על צלחת את המוח ומעליו מוזגים את קרם השורש.

5 מקשטים בעלי סלרי קצוצים ובגרידות לימון ותפוז. תיהנו.

>> למתכוני התכנית השישית של העונה החדשה