מנסף
תבשיל אורז דרוזי מסורתי עם בשר כבש עסיסי. מחכה לכם תענוג גדול
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (4 מנות):
ק"ג בשר כבש חתוך לקוביות
1/2 ליטר יוגורט
2 כוסות אורז
עלי דפנה
הל (לפי הטעם)
קינמון (לפי הטעם)
פלפל שחור (לפי הטעם)
מלח (לפי הטעם)
מרק עוף (לפי הטעם)
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן סויה
50 גרם חמאה
300 ג' בשר טחון גס
1/2 כף קמח רגיל
1 בצל בינוני
3 שיני שום קצוצות
1 פלפל חריף ירוק
לקישוט
פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שקדים קלויים
2 כפות קשיו קלוי
כף צנוברים קלויים
1 לימון
אופן ההכנה:
1 לבשל את הבשר עד שמתרכך עם עלי דפנה הבצל והשום. להוסיף מקל קינמון, חצי פלפל חריף ירוק וקצת מרק עוף.
2 בסיר נפרד להרתיח אורז עם קצת שמן זית, שמן סויה וחמאה. להוסיף לו בסוף קצת מהמרק של הבשר שבושל.
3 בסיר נפרד להקציף את היוגורט והקמח, אחר כך לבשל אותו על האש תוך כדי ערבוב והוספה של מרק הבשר שבושל (בערך כוס) וקצת חמאה.
4 לטגן שן שום קצוצה ולהוסיף ליוגורט.
5 לטגן בשר טחון במחבת עם שאר השום, מלח, פלפל שחור ופלפל חריף קצוץ דק (חצי).
6 לאחר הטיגון להוסיף חצי כוס מהבשר שבושל עד שיצטמצם.
7 סידור המנה: את האורז מניחים במרכז הצלחת, מעל את הבשר. לקשט בשקדים קשיו צנוברים ופטרוזיליה. מעל הכול יש להוסיף את קוביות הבשר המבושלות עם חתיכות לימון טריות לקישוט.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות):
קלוריות | 1375אנרגיה |
חלבונים | 111 גרם |
פחמימות | 25 גרם |
שומנים | 90 גרם |