אוכל
תמונת AVI׃ mako

סנדוויץ' ממולא ברולדת עוף

כמה שאנחנו אוהבים וריאציות מפתיעות. קבלו דרך מקורית וטעימה להגשת העוף המוכר

אבי לוי | מאסטר שף | פורסם 14/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 256 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 עוף שלם גדול

מלח, פלפל

מעט כורכום

צרור פטרוזיליה

צרור קטן של כוסברה

מעט טרגון

3 ביצים קשות

שמן זית או קנולה

3 שיני שום מגוררות

אופן ההכנה:

1 מסירים בעדינות רבה את כל העור מהעוף (ללא סכין רק עם הידיים).

2 מניחים את העור בצד ומתחילים לחתוך את כל בשר העוף (ללא העצמות כמובן, את העצמות מניחים בצד). חותכים את בשר העוף לחתיכות גסות.

3 מעבירים את עצמות העוף לתוך סיר ומרתיחים במים עד לקבלת ציר עוף טהור.

4 מעבירים לקערה את חלקי העוף ומתבלים במעט מלח, כורכום, ופלפל שחור.

5 קוצצים את עשבי התיבול, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב.

6 פורסים את העור של העוף לאורך, ועליו מניחים פס של מלית (לכל אורכו).

7 מניחים את הביצים על המילוי אחת ליד השנייה ולוחצים אותן קלות פנימה. מכסים את כל המילוי עם העור שנותר בשני הצדדים (כמו רולדה).

8 קושרים או תופרים את העוף היטב (לא מהודק מדי).

9 מחממים שמן זית או קנולה בסיר מתאים לגודל הרולדה. מוסיפים לשמן שום, מעט כורכום, פלפל שחור ומלח ומערבבים. על השמן המתובל מניחים בזהירות את הרולדה. צורבים כ-10 דקות עד להזהבה מכל הצדדים.

10 מוסיפים 2 וחצי כוסות מציר העוף לסיר הרולדה. סוגרים את הסיר ומבשלים היטב במשך 20 דקות לפחות.

11 מעבירים את הרולדה לתבנית ומעליה יוצקים מעט מהרוטב שנותר מהבישול. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות.

12 אפשר גם להכניס את הרולדה אל תוך חלה ואז להכניס לתנור.

13 רצוי לקרר מעט לפני ההגשה.