אוכל
תמונת AVI׃ mako

פסטה עם תרד, פטריות, אווז מעושן ועגבניות צלויות

פסטה במרקם קרפי ברוטב אגדי של אווז מעושן עם תוספת מרעננת

גילי הלפטק ויוסי אזולאי | מאסטר שף | פורסם 07/09/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לפסטה:

3 ביצים

1 וחצי כוסות קמח

1/2 כוס מים

½ כפית מלח

1 כף שמן זית

לרוטב:

שמן זית

1 בצל, פרוס לאורכו

50 גרם חזה אווז מעושן, קצוץ לקוביות קטנות

5 פטריות פורטבלו, חצויות ופרוסות דק

מלח, פלפל

חופן עלי תרד, קצוצים גס

1 עגבנייה, חתוכה לרבעים

¼ כוס טחינה גולמית

אופן ההכנה:

להכנת הפסטה:

1 מערבבים בקערה ביצים, קמח, מים, מלח ושמן זית. טורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים (במרקם של בלילת קרפים).

2 מחממים מחבת גדולה עם ½ כפית שמן זית. כשהמחבת חמה יוצקים לתוכה ¼ כוס מהבלילה ומפזרים אותה על כל פני שטח המחבת. מטגנים למשך כחצי דקה, הופכים ומטגנים חצי דקה נוספת. ממשיכים באותו אופן עם יתרת הבלילה.

3 עורמים מספר "קרפים" וחותכים את קצותיהם הבולטים. מקפלים את כל הקרפים יחד לגליל הדוק וחותכים באמצעות סכין חדה לרצועות דקות בעובי של ספגטי או פטוצ'יני.

לטחינה והעגבניות:

4 מניחים את רבעי העגבניות בתבנית, מזלפים עליהן שמן זית בנדיבות ומפזרים מעט מלח ופלפל. אופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-20 דקות.

5 בקערה מערבבים את הטחינה עם מעט מים ומלח לקבלת טחינה דלילה יחסית אך לא נוזלית.

להכנת הרוטב:

6 מחממים במחבת גדולה 3 כפות שמן זית, מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים מספר דקות עד שהבצל נעשה שקוף אך לא משחים.

7 מוסיפים את קוביות האווז ומטגנים מספר דקות נוספות.

8 מוסיפים את פרוסות הפטריות ומטגנים מספר דקות עד שהפטריות מתרככות מעט. מתבלים במלח ופלפל.

9 כשהרוטב מוכן מוסיפים את עלי התרד הקצוצים ואת רצועות הפסטה. מערבבים עד שכל מרכיבי הרוטב מצפים את הפסטה והפסטה חמה.

10 להגשת המנה עורמים את הפסטה בצלחת עמוקה. מניחים מעל מספר עגבניות צלויות ומזלפים מעט מהטחינה.