שוק טלה
שוק טלה עסיסי עטוף בזר ענפי שומר בר ריחניים על מצע ירקות שורש
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
2 שורשי פטרוזיליה בינוניים
2 בצלים יבשים בינוניים
6 גזרים
1 סלק
שמן זית
800 גרם שוק טלה מפולט
זר ענפי שומר בר
2 עגבניות גדולות בשלות וחצויות
1 פקעת שום קלופה
ענף רוזמרין
1 ענף מרוות בר
1 פלפל ירוק חריף פרוס
1 פלפל אדום חריף פרוס
אשכול ענבי יין
מלח ים
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מקלפים את כל ירקות השורש. שמים מעט שמן זית במחבת חם ומסחררים את הירקות בכף עץ על אש בינונית עד שמזהיבים. מניחים בצד.
2 משפדים את שוק הטלה על ענפי השומר ומחברים הכל בחבל.
3 מחממים שוב את המחבת ומוסיפים מעט שמן זית. מזהיבים את המבנה שיצרנו משני הצדדים.
4 מוסיפים את ירקות השורש, עגבניות חצויות, פקעת השום, רוזמרין, מרווה וכל שאר המרכיבים. מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מסירים קצף.
5 מכסים את המחבת בנייר אפייה ומעליה ניר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעליות למשך שעתיים.
6 לאחר שעתיים מורידים את הטמפרטורה ל- 150 מעלות, מסירים את העטיפות וצולים עד שהכל מזהיב והנוזלים מצטמצמים לגובה 0.5 ס"מ. בדקות האחרונות מלחלחים את הבשר עם הנוזלים.