פרוסות סינטה עם ירקות קלויים
סינטה צרובה עם תוספת מעודנת ורוטב פשוט משגע
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
לבשר:
נתח סינטה (600 גרם)
מלח ופלפל
שמן זית
תימין
שום
עירית
לרוטב המיונז:
2 חלמונים
מלח/פלפל
2 כפות מיץ לימון
1 שמן זית
1 טרגון
לירקות הקלויים:
חציל
קישוא
שמן זית
מלח/פלפל
שום עירית
אופן ההכנה:
להכנת הסינטה:
1 מפזרים מלח ופלפל על נתח הבשר.
2 כותשים שום, עירית, תימין ושמן זית בקערה ומורחים את התערובת על הבשר.
3 במחבת עם שמן זית חם, צורבים את נתח הסינטה כדקה מכל צד.
אופן הכנת הרוטב:
4 טורפים את החלמונים בקערה עם מלח, פלפל, מיץ לימון ומעט שמן זית.
5 מוסיפים בהדרגה עוד שמן זית תוך כדי טריפת התערובת עד לקבלת מרקם סמיך של מיונז.
6 מוסיפים את הטרגון ומערבבים.
להכנת הירקות הקלויים:
7 פורסים את החציל והקישוא בעובי של 1 ס"מ.
8 מורחים את הפרוסות בשמן זית וקולים בגריל כמה דקות מכל צד. מעבירים לצלחת ומורחים את תערובת העירית, השום ושמן הזית.
להגשה:
9 מניחים שלוש פרוסות חציל בכל צלחת. מעל כל חציל מניחים פרוסה של קישוא.
10 מניחים כמה פרוסות מהסינטה לצד הירקות ומוסיפים בצד כף מרוטב המיונז.