אוכל
תמונת AVI׃ mako

פרוסות סינטה עם ירקות קלויים

סינטה צרובה עם תוספת מעודנת ורוטב פשוט משגע

איריס כספי | מאסטר שף | פורסם 31/08/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לבשר:

נתח סינטה (600 גרם)

מלח ופלפל

שמן זית

תימין

שום

עירית

לרוטב המיונז:

2 חלמונים

מלח/פלפל

2 כפות מיץ לימון 

1 שמן זית

1 טרגון

לירקות הקלויים:

חציל

קישוא

שמן זית

מלח/פלפל

שום עירית

 

אופן ההכנה:

להכנת הסינטה:

1 מפזרים מלח ופלפל על נתח הבשר.

2 כותשים שום, עירית, תימין ושמן זית בקערה ומורחים את התערובת על הבשר.

3 במחבת עם שמן זית חם, צורבים את נתח הסינטה כדקה מכל צד.

אופן הכנת הרוטב:

4 טורפים את החלמונים בקערה עם מלח, פלפל, מיץ לימון ומעט שמן זית.

5 מוסיפים בהדרגה עוד שמן זית תוך כדי טריפת התערובת עד לקבלת מרקם סמיך של מיונז.

6 מוסיפים את הטרגון ומערבבים.

להכנת הירקות הקלויים:

7 פורסים את החציל והקישוא בעובי של 1 ס"מ.

8 מורחים את הפרוסות בשמן זית וקולים בגריל כמה דקות מכל צד. מעבירים לצלחת ומורחים את תערובת העירית, השום ושמן הזית.

להגשה:

9 מניחים שלוש פרוסות חציל בכל צלחת. מעל כל חציל מניחים פרוסה של קישוא.

10 מניחים כמה פרוסות מהסינטה לצד הירקות ומוסיפים בצד כף מרוטב המיונז.