תמונת AVI׃ mako
שליו מצופה בלחם מלא
טעמו המיוחד של עוף זה, שמוזכר בתנ"ך, נחשב למעדן מושלם ברחבי העולם כולו
אילן ויסברוד | מאסטר שף
| פורסם 07/06/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
שליו
לבצק
2 כוסות קמח מלא
1.5 כוסות מים
תימין (עלים. מ 3 גבעולים)
ביצה
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל
לציפוי
3 כפות סילאן
למילוי
כוס עדשים שחורות מבושלות
חצי גבעול כרישה פרוס לפרוסות
2 בצלים קצוצים מטוגנים
שמן זית
אופן ההכנה:
1 מערבבים את מרכיבי הבצק לעיסה אחידה.
2 מטגנים את הכרישה בשמן זית ומוסיפים את העדשים והבצל המטוגן, ממליחים ומפלפלים.
3 ממלאים את השליו במרכיבי המילוי, צולים במחבת מכל הצדדים ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות ל 40 דקות.
4 מרדדים את הבצק, מורחים 2 כפות סילאן ועוטפים את השליו, מזהיבים את הבצק מכל הצדדים ומכניסים לתנור לעוד כ- 20 דקות.