אוכל
תמונת AVI׃ mako

שליו מצופה בלחם מלא

טעמו המיוחד של עוף זה, שמוזכר בתנ"ך, נחשב למעדן מושלם ברחבי העולם כולו

אילן ויסברוד | מאסטר שף | פורסם 07/06/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

שליו

לבצק

2 כוסות קמח מלא

1.5 כוסות מים

תימין (עלים. מ 3 גבעולים)

ביצה

4 כפות שמן זית

מלח

פלפל

לציפוי

3 כפות סילאן

למילוי

כוס עדשים שחורות מבושלות

חצי גבעול כרישה פרוס לפרוסות

2 בצלים קצוצים מטוגנים

שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים את מרכיבי הבצק לעיסה אחידה.

2 מטגנים את הכרישה בשמן זית ומוסיפים את העדשים והבצל המטוגן, ממליחים ומפלפלים.

3 ממלאים את השליו במרכיבי המילוי, צולים במחבת מכל הצדדים ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות ל 40 דקות.

4 מרדדים את הבצק, מורחים 2 כפות סילאן ועוטפים את השליו, מזהיבים את הבצק מכל הצדדים ומכניסים לתנור לעוד כ- 20 דקות.