אוכל
תמונת AVI׃ mako

סיגרים ממולאים בריבת עגבניות על קצפת עם פירורי קרמבל

קינוח מקורי מדהים בהגשה מלכותית

אבי לוי | מאסטר שף | פורסם 15/09/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לקראמבל

50 גרם קמח שיפון או רגיל

50 גרם חמאה

50 גרם סוכר

50 גרם שקדים טחונים

4 עלי סיגרים

שמן לטיגון עמוק/ חמאה

לריבה

קופסת עגבניות שרי, חצויות מסוג תמר

1/2 כוס סוכר

2 כפות דבש (אופציה)

לקצפת

1 גביע שמנת מתוקה להקצפה

1 גביע גבינת ריקוטה (אפשר גם גבינת מסקרפונה)

3 כפות סוכר

גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

להכנת הקראמבל :

1 מערבבים את כל מרכיבי הקראמבל במעבד מזון עד לקבלת פירורים בתערובת אחידה.

2 מפזרים את התערובת על תבנית עם נייר אפייה ל10 דקות בחום בינוני של 160 מעלות. מוציאים ומקררים.

להכנת הריבה :

1 מחממים במחבת את עגבניות השרי והסוכר. מניחים לכל להתקרמל מעט על אש קטנה-בינונית למשך 50 דקות.

2 בודקים את הטעם ואם יש צורך המתיקות נוספת מוסיפים 2 כפות דבש ממש לקראת סיום הבישול. מוציאים ומניחים בצד.

להכנת הקצפת :

1 מקציפים בקערה את גביע השמנת המתוקה במהירות בינונית. מוסיפים 3 כפות סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת אחידה וחזקה. מניחים לצינון במקרר.

2 מקציפים את גבינת הריקוטה עם גביע השמנת החמוצה עד לתערובת אחידה. מכסים ומכניסים למקרר.

הכנת הסיגרים :

1 חוצים לאורך את עלי הסיגר.

2 מניחים על העלה מעט מתערובת הריבה ומגלגלים בעדינות.

3 מטגנים בשמן עמוק (אפשר גם בחמאה).

להגשה:

בצלחת הגשה עמוקה/ גביע/ כוסות שמפנייה , מניחים מעט קראמבל, מעל מוסיפים מעט מתערובת הקצפת והגבינות, מעל מניחים מעט ריבת עגבניות וחוזרים על הפעולה שוב עד שמגיעים לסוף הכוס או הצלחת.