אגרול אבוקדו
מאפה בצק עלים פריך ומזמין לצד רוטב צ'ילי מתקתק פיקנטי
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
לרוטב
8 כפות צ'ילי חריף מתוק
1/2 כוס דבש
מיץ מחצי לימון
מעט מלח
1 צרור כוסברה קצוצה
מעט שמן זית
למילוי האגרול
אבוקדואים בשלים חתוך גס
1/2 גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות
1/2 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות (לא חריף)
1/2 בצל סגול – חתוך לפרוסות
מלח
שמן זית
מעט כוסברה קצוצה
לאגרול
20 עלי פילו
100 גרם חמאה מומסת
3 ביצים, טרופות
פירורי לחם
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל רכיבי הרוטב יחד לרוטב סמיך ואחיד.
2 הכנת המילוי: מערבבים את הירקות עם שמן הזית המלח והכוסברה ל"סלט" (לא מחית).
3 הכנת האגרולים: ממיסים את החמאה בכלי נפרד. משמנים עלה פילו אחד בחמאה המומסת, מניחים מעליו עלה נוסף ומברישים גם אותו בחמאה ומעליו אחד נוסף.
4 לוקחים עלה פילו אחד ומניחים במרכזו את מילוי האגרול. מקפלים וסוגרים כאשר את הדפנות "מדביקים" בביצה טרופה, כך גם עם הבאים.
5 לבסוף טובלים את האגרולים בשלמותם בביצה ופירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
6 מוציאים את האגרולים על נייר סופג וחותכים לאלכסונים, מניחים אנכית בכלי ההגשה. את הרוטב מניחים לצד האגרולים בכלי הגשה.