אוכל
תמונת AVI׃ mako

אגרול אבוקדו

מאפה בצק עלים פריך ומזמין לצד רוטב צ'ילי מתקתק פיקנטי

יוסי אזולאי | מאסטר שף | פורסם 31/08/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לרוטב

8 כפות צ'ילי חריף מתוק

1/2 כוס דבש

מיץ מחצי לימון

מעט מלח

1 צרור כוסברה קצוצה

מעט שמן זית

למילוי האגרול

אבוקדואים בשלים חתוך גס

1/2 גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות

1/2 פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות (לא חריף)

1/2 בצל סגול – חתוך לפרוסות

מלח

שמן זית

מעט כוסברה קצוצה

לאגרול

20 עלי פילו

100 גרם חמאה מומסת

3 ביצים, טרופות

פירורי לחם

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל רכיבי הרוטב יחד לרוטב סמיך ואחיד.

2 הכנת המילוי: מערבבים את הירקות עם שמן הזית המלח והכוסברה ל"סלט" (לא מחית).

3 הכנת האגרולים: ממיסים את החמאה בכלי נפרד. משמנים עלה פילו אחד בחמאה המומסת, מניחים מעליו עלה נוסף ומברישים גם אותו בחמאה ומעליו אחד נוסף.

4 לוקחים עלה פילו אחד ומניחים במרכזו את מילוי האגרול. מקפלים וסוגרים כאשר את הדפנות "מדביקים" בביצה טרופה, כך גם עם הבאים.

5 לבסוף טובלים את האגרולים בשלמותם בביצה ופירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

6 מוציאים את האגרולים על נייר סופג וחותכים לאלכסונים, מניחים אנכית בכלי ההגשה. את הרוטב מניחים לצד האגרולים בכלי הגשה.