קציצות ברוטב שעועית ומקלובה כרובית
שתי מנות עשירות ומפנקות המשתלבות נהדר זו עם זו, אבל הכי חשוב, הן פשוטות להכנה ועושות ריח מדהים בכל הבית
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לקציצות
חצי קילו בשר טחון
פחית של שעועית לבנה
1 בצל
1 גזר
1 קישוא
חופן פיטורזליה
כף גדושה של שום קצוץ
1 ביצה
פירורי לחם
שקית אבקת אפיה
מלח ופלפל לפי הטעם
כוס מים
למקלובה
ראש כרובית
שמן זית (כ 4 כפות)
2 בצלים קצוצים דק
כפית חוואיג'
כף מרק עוף
2 כוסות אורז
אופן ההכנה:
הקציצות
1 בקערה עמוקה מערבבים את הבשר הטחון עם הפטרוזיליה הקצוצה, פירורי הלחם והשום הקצוץ. שוברים לבפנים ביצה, מפזרים את שקית האפייה, ממליחים ומפלפלים.
2 יוצרים קציצות מהתערובת.
3 מחממים 3 כפות שמן על מחבת ומטגנים את הקציצות עד לסגירה.
4 מגרדים את הבצל, הגזר והקישוא בפומפייה.
5 מטגנים את הבצל בסיר נפרד, מוסיפים את הגזר, השעועית, הקישוא וכוס מים. לאחר 5 דקות מוסיפים את הקציצות. ממליחים ומפלפלים.
6 מנמיכים את האש ומטגנים עם מכסה כ20 דקות. בתיאבון.
המקלובה
1 מפרקים את הכרובית לפרחים ומבשלים כ 10 דקות במים רותחים. מוציאים ומייבשים.
2 מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הכרובית על אש בינונית עד להשחמה קלה.
3 משחימים את הבצל בסיר נפרד ועליו מסדרים את הכרובית. מוסיפים מים בכמות שעוברת את גובה הכרובית. מרתיחים.
4 מוסיפים כף מרק עוף, כפית חוויאג' ושתי כוסות אורז. לא מערבבים את האורז ונותנים לו לנוח מעל.
5 מרתיחים ומנמיכים להבה. נותנים לסיר להתבשל כ-20 דק עם מכסה סגור.
6 מחליפים את מכסה הסיר במגש נירוסטה עגול וגדול, הופכים את הסיר על המגש ומרימים. בתיאבון.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות) – קציצות ברוטב שעועית
אנרגיה | 501קלוריות |
חלבונים | 45 גרם |
פחמימות | 45 גרם |
שומנים | 15 גרם |
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות) – מקלובה כרובית
אנרגיה | 253קלוריות |
חלבונים | 25 גרם |
פחמימות | 20 גרם |
שומנים | 9 גרם |