אוכל
תמונת AVI׃ mako

פרוסות סינטה עם ראגו ירקות שורש, חזה אווז ועגבניות צלויות

תבשיל עשיר באווירה כפרית של בשר מעולה עם רוטב ירקות ויין

איריס כספי ועמנואל רוזנצוייג | מאסטר שף | פורסם 07/09/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.5 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבשר:

600 גרם נתח סינטה

מלח גס ופלפל שחור

10 עלי מרווה

6 פרוסות חזה אווז מעושן

שמן זית

לראגו:

שמן זית

2 בצלים קצוצים

שומר חתוך לקוביות קטנות

2 כפות חמאה

3 עלי מרווה

12 פרוסות חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות

מלח ופלפל שחור

2 תפוחי אדמה, מבושלים וחתוכים לקוביות

8 פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות קטנות

¾ כוס יין לבן יבש

לעגבניות:

4 עגבניות מסוג תמר

שמן זית

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

להכנת הבשר:

1 מפזרים מלח גס ופלפל על נתח הסינטה.

2 מכסים את הסינטה בעלי המרווה ופרוסות חזה האווז.

3 מזליפים שמן זית מעל נתח הבשר ומכניסים לתנור מחומם מראש ל-250 מעלות למשך כ- 10 דקות (על מנת לצרוב/לסגור את הבשר).

4 לאחר 10 דקות מנמיכים ל-180 מעלות ומשאירים בתנור לכ-15-20 דקות נוספות, עד לדרגת מדיום.

5 מוצאים את הבשר מהתנור ומניחים בצד למשך 10 דקות.

להכנת הראגו:

6 מטגנים במחבת עם שמן זית את הבצל והשומר, ומוסיפים שתי כפות חמאה.

7 מוסיפים למחבת את עלי המרווה וחזה האווז הקצוץ וממשיכים לטגן עד שהשומר והבצל מתרככים. מתבלים במלח ופלפל.

8 מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה וממשיכים לטגן מספר דקות נוספות.

9 מוסיפים את הפטריות והיין, ומבשלים שתי דקות נוספות.

להכנת העגבניות הצלויות:

10 חוצים את העגבניות לאורכן ומניחים בתבנית כאשר החצי החתוך כלפי מעלה. מפזרים מעל מלח ופלפל שחור ומזליפים מעט שמן זית.

11 מכניסים לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות (על גריל עליון בלבד) למשך כ- 25 דקות או עד שפני העגבניות מתחילות להשחים.

אופן הגשת המנה:

12 מניחים 3 כפות מהראגו בצלחת שטוחה. מעל הראגו מניחים שתי פרוסות סינטה דקות.

13 לצד הסינטה מוסיפים שתי עגבניות צלויות ומפזרים מעליהן מעט מלח גס.