חזה ברווז ברוטב יין לבן עם פירה שורש סלרי
ברווז שיכור ממרינדה ריחנית, העובר צלייה בחום גבוה ומוגש עם פירה נימוח
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (3 מנות):
שמן זית
5 בצלי שאלוט מנוקים מקליפתם וחצויים
3 שיני שום קלופות
1 תפוח צהוב קלוף וחתוך גס
1 כוס יין לבן יבש
כף חומץ שמפניה
פלפל גרוס
כף סוכר
חזה ברווז אחד
לפירה
5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גסות
שורש סלרי קלוף
100 גרם חמאה
1/2 כוס חלב
מלח
2 שיני שום קצוצות
אופן ההכנה:
1 מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את בצלי השאלוט עם התפוח ושיני השום. כאשר השאלוט מזהיבים מוסיפים את היין והחומץ ומבשלים כ10 דקות על אש בינונית.
2 לאחר מכן טועמים ומוסיפים פלפל גרוס וסוכר. מתקנים תיבול לפי הטעם.
3 בינתיים צורבים את החזה על מחבת פסים כ-3 דק׳ מכל צד. ממליחים, מפלפלים ושמים בתנור בחום של 130 מעלות למשך כ-45 דקות (עד שהשומן נמס והחזה מוכן). מוציאים, פורסים ומכסים ברוטב.
4 מכינים את הפירה: מבשלים את תפוחי אדמה גדולים יחד עם שורש הסלרי הקלוף.
5 כאשר הכול מוכן מסננים את המים ומחזירים את הסיר לאש למספר דקות.
6 מוסיפים פנימה את החמאה והחלב חם ומתחילים למעוך. לאחר מכן מתבלים במלח ובשום.