אוכל
תמונת AVI׃ mako

גלילת חזה עוף עם תרד וגבינה

מיליון טעמים שמשתלבים זה בזה לכדי הרמוניה מופלאה. שומרי כשרות שימו לב, המתכון הזה ממש לא בשבילכם

דוד שמשון | מאסטר שף | פורסם 26/07/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 1.2 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 פיסות חזה עוף שנפרסו מחזה שלם

115 גרם עלי תרד שטופים

מעט שמן זית

50 גרם חמאה

2 בצלי שאלוט קצוצים דק

25 גרם צנוברים

אגוז מוסקט

פיסת גבינה מעושנת צהובה (בשן)

מלח ופלפל

4 פרוסות בייקון משובח

חצי כוס יין לבן חצי יבש

טיפה שמנת לבישול

 

אופן ההכנה:

1 משטחים ומנקים את פרוסות החזה. שומרים במקרר.

2 קוצצים את התרד (את הגבעולים הקשים זורקים), שוטפים ומסננים.

3 מחממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים חצי מכמות החמאה. מטגנים את הבצל עד השחמה, מוסיפים את התרד ומבשלים תוך ערבוב עד שהנוזלים מתאדים.

4 מכבים את האש ומוסיפים את הצנוברים. מגרדים מלמעלה מעט אגוז מוסקט וגבינה צהובה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

5 לוקחים חזה עוף אחד, מניחים בקצה כף יפה מהמילוי ומגלגלים. עוטפים את הרולדה שנוצרה בבייקון וקושרים בחוט שמשון, כדי לשמור על הצורה והמילוי. ממשיכים כך עם שאר העוף.

6 מחממים מעט שמן זית ואת יתרת החמאה במחבת יצוקה, ומשחימים את הרולדה היטב מכל הכיוונים (כולל הצדדים). מוציאים ומניחים בכלי חסין אש.

7 מוסיפים יין לבן, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 15 דקות בדיוק.

8 מוציאים, זורקים את החוט ומשחררים את הבייקון.

9 קוצצים את הבייקון לקוביות קטנות ומטגנים שתי דקות על מחבת חמה ללא שמן, עד שהוא שחום ופריך.

10 שופכים את נוזלי הבישול למחבת ומצמצמים אותם מעט. מוסיפים טיפת שמנת, מתבלים וממשיכים לצמצם על אש קטנה.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות)

אנרגיה998 קלוריות
חלבונים78גרם
פחמימות8 גרם
שומנים69 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית החמישית של העונה החדשה