אוכל

דואט בורי ולברק

תוהים על פשר השם של המנה? חכו עד שכל הטעמים הנפלאים האלו ירקדו לכם בפה ואז תבינו

ללי מנשרוב | מאסטר שף | פורסם 11/07/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

דג בורי שלם נקי

דג לברק שלם נקי

שמן חמניות לטיגון

מלח ופלפל שחור לפי טעם

חסה

3 לימונים

כף מי זעפרן

לרוטב "באז'י"

6 שיני שום

חצי צרור כוסברה

חצי פלפל ירוק חריף

חצי פלפל אדום חריף

300 גרם אגוזי מלך

2 כפות שמן זית

כוס וחצי מים רותחים

כף "חמלי סונלי" (תבלין גיאורגי)

כף "אוצ'חו סונלי" (תבלין גיאורגי)

כף גרגירי כוסברה טחונים

3 כפות חומץ 

אופן ההכנה:

1 טוחנים את כל חומרי הרוטב לקבלת עיסה.

2 ממליחים ומפלפלים את הדגים לפי הטעם.

3 מטגנים את הדגים בשלמותם בשמן חמניות חם, עד הזהבה.

4 מעבירים לתבנית עם נייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לעוד כ-20 דקות.

5 מכינים מגש ומציעים אותו בעלי חסה.

6 מסדרים את הדגים על המגש, מוסיפים מעל את הרוטב ומקשטים בלימונים ובמי זעפרן.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות) - דואט בורי ולברק ברוטב "באז`י"

קלוריות 949 אנרגיה
חלבונים 61 גרם
פחמימות 16 גרם
שומנים 69 גרם

לטבלה המלאה

סימון תזונתי עבור המתכון כולו – פסטו LALI – הרטבים של ללי

קלוריות 336אנרגיה
חלבונים 4 גרם
פחמימות 14 גרם
שומנים 31 גרם

לטבלה המלאה

סימון תזונתי עבור המתכון כולו – רוטב שזיפים ירוקים – הרטבים של ללי

קלוריות 654אנרגיה
חלבונים 17 גרם
פחמימות 155 גרם
שומנים 5 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים