אוכל
תמונת AVI׃ none

דג שיכור

הדג שיכור מברנדי ומוכן לקפוץ לכם ישר לצלחת! תכירו את ההליבוט, דג עסיסי בטעם גן עדן

ריקי מרזל | מאסטר שף | פורסם 05/07/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לרוטב פסטו

זר כוסברה

זר פטרוזיליה

מעט עירית

מעט שמיר

2,3 שיני שום

רבע כוס מיץ לימון טרי ( לימון 1)

 

למצה של הדג

2 גזרים

1 כרישה

1 בצל

1 שן שום

מעט שמן זית

מעט פלפל שחור

מעט מלח

מעט אבקת מרק זך פרווה

 

לדג עצמו

2 חתיכות דג הליבוט (100 גרם לחתיכה)

כוסית ברנדי

 

אופן ההכנה:

הכנת הפסטו :

1 להעמיד סיר עם מים רותחים ולהכניס את כל עשבי התיבול לרתיחה של 3 דקות.

2 לסנן את המים ולהכניס לבלנדר ידני או מעבד מזון עד שיש מחית רכה רכה.

3 להוסיף לטחינה את שיני השום. לאחר מכן להוסיף מעט שמן זית ואת מיץ הלימון.

הכנת המצה :

1 חותכים בצל ומטגנים עד הזהבה.

2 חותכים את הגזר לקוביות , את הכרישה לעיגולים בעובי 1 ס"מ ומוסיפים לבצל המיטגן את השן שום בשלמותה , מעט פלפל שחור , מעט מלח ומעט מאבקת המרק.

3 להוסיף 2-3 כוסות מים ולבחוש כמה דקות , להביא לרתיחה ולהוריד לאש נמוכה ל20 דקות.

הכנת הדג :

1 להכין מחבט על אש גבוהה, ולהצית את הברנדי בתוכה.

2 ברגע שיש אש להוסיף את חתיכות הדג , כשהאש ניכבת להשאיר את הדג לעוד 2-3 דקות עד שהוא סופג את כל הברנדי. והדג מוכן.

הכנת המנה והגשתה :

להניח על צלחת את המצה ( 3 כפות או מצקת).

מעל להניח את הדג.

להכניס את מחית הפסטו לשקית זילוף ולזלף מעל הדג ומסביב לו.