בורי ברוטב פלפלים אדומים
מנה ביתית, טעימה וחריפה במידה הנכונה. כל כך הרבה אווירה בממש מעט זמן
סימה איפרגן | מאסטר שף
| פורסם 01/09/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (7 מנות):
חבילת פטרוזיליה, קצוצה
חבילת כוסברה, קצוצה
7 שיני שום שלמות
4 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
מלח, פלפל
פלפל חריף
פפריקה אדומה, חריפה ומתוקה
3 עגבניות בשלות ומקולפות
2 כוסות שמן
1 פלפל אדום, קלוי
3 דגי בורי חתוכים לשלושה חלקים
אופן ההכנה:
1 במחבת עמוקה, מניחים את עשבי התיבול, השום ורצועות הפלפלים.
2 מערבבים בקערה חצי כוס שמן, חצי כוס מים ואת התבלינים.
3 שופכים על התערובת שבמחבת ומבשלים כרבע שעה על להבה בינונית.
4 בסיר נפרד, מניחים את העגבניות המקולפות השלמות ומבשלים על להבה בינונית ללא מכסה עד שהמים של העגבניה מתאדים. לאחר שהתאדו, שופכים מעל 2 כפות שמן, מבשלים כ- 3 דקות ומעבירים לסיר עם תערובת עשבי התיבול והפלפלים.
5 טוחנים את הפלפל הקלוי ומוסיפים לסיר.
6 מערבבים הכל ומניחים מעל את חתיכות הדגים.
7 מבשלים כרבע שעה ומגישים.