אוכל
תמונת AVI׃ mako

מוסקה ברוטב בשמל

שדרוג חלבי נפלא ומקורי למתכון הבלקני המסורתי. אמנם לא כשר אך טעים בטירוף

קארין אלמליח | מאסטר שף | פורסם 10/08/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 1.2 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

למוסקה

שמן זית

1 בצל, קצוץ

500 גרם בשר עגל סינטה טחון

חצי צ'ילי אדום קצוץ

חצי פלפל ירוק חריף כתוש

מלח

פלפל

1 עגבנייה מקולפת וחתוכה

6 עגבניות שרי חתוכות לחצאים

2 שיני שום

2 חצילים פרוסים דק

מעט אמנטל מגורדת

לבשמל

1 ליטר חלב

70 גרם חמאה

70 גרם קמח

אגוז מוסקט מגורד

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל, הבשר הטחון, הצ'ילי והפלפל החריף, מוסיפים מלח ופלפל.

2 בסיר בנפרד מחממים שמן ומבשלים בו את העגבניות והשום. מתבלים במלח ופלפל (לבשל 10 דקות).

3 חותכים את החציל לפרוסות דקות ומטגנים בשמן חם.

4 מכינים את הבשמל: מרתיחים חלב בסיר. בסיר נפרד מחממים חמאה עד שהיא נמסה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.

5 כשהחלב רותח מוסיפים את החלב והתבלינים לחמאה, מערבבים עד שהרוטב מסמיך.

6 מחממים תנור ל- 180 מעלות.

7 מסדרים בתבנית את החציל, מעליו את הבשר ושוב פרוסות חציל. מעל הכול יש להוסיף את רוטב הבשמל ואת האמנטל המגורד.

8 לאפות בתנור כשעה.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (3 מנות):

אנרגיה 942 קלוריות
חלבונים 58 גרם
פחמימות 66 גרם
שומנים 50 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית- חלק ב של העונה החדשה