אוכל
תמונת AVI׃ mako

קובה סלק

שכבות בשר וסלק מצופות, מוגשות עם מרק מעולה ועלי בזיליקום טריים

שי סרמני | מאסטר שף | פורסם 08/09/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לכתיתות הסלק

6 פרוסות דקות של סלק מאודה ורך

150 גרם בשר טחון

½ בצל קצוץ דק

2 כפות כוסברה קצוצה

1 שן שום קצוצה

1 ביצה + 1 חלבון טרופים

2 כפות פירורי לחם

1 כפית קמח

½ כפית מלח

1/3 כפית פלפל שחור

¼ כפית אגוז מוסקט

1 כף צנוברים קלויים קצוצים גס

1 ליטר שמן קנולה לטיגון הכתיתות

לציפוי הכתיתות

1 ביצה מהולה ב- 2 כפות מים

¾ כוס קמח

2 כפות צנוברים קצוצים

מלח, פלפל שחור

למרק

1/4כוס שמן זית

1 סלק חתוך לקוביות קטנות

½ בצל קצוץ בינוני

3 שיני שום קצוצות

50 גרם בשר טחון גס

6 ענפי כוסברה קצוצים דק

1 עלה דפנה

1 ליטר מים רותחים

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

1/4 כפית אגוז מוסקט

2 כפות רכז רימונים

1 כף סוכר

20 עלי בזיליקום

שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

להכנת כתיתות הסלק:

1 מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הבצל, הכוסברה, שום, ביצה, פירורי לחם, קמח, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וצנוברים עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לכ-10 דקות.

2 מחלקים את תערובת הבשר ל-4 כדורים שווים. יוצרים סנדוויץ' מ-2 כדורי בשר ומ-3 פרוסות של סלק, כשהשכבה העליונה והשכבה התחתונה הן סלק. דוחסים מעט את הכתיתה עד לקבלת צורה עגולה ויפה.

3 טובלים את הכתיתה בביצה.

4 לתערובת הציפוי, מערבבים בקערה את הקמח, הצנוברים ומתבלים במעט מלח ופלפל.

5 מצפים את הכתיתות בתערובת ומנערים היטב להורדת עודפי קמח.

6 מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה ומוצאים לנייר סופג.

להכנת המרק:

7 בסיר גדול, מחממים את שמן הזית, מוסיפים סלק, בצל ושום ומטגנים כ-3 דקות.

8 מוסיפים בשר טחון, כוסברה קצוצה, עלה דפנה ומערבבים עד שהבשר עשוי.

9 מוסיפים מים רותחים ואת כתיתות הסלק ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה.

10 מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט, רכז רימונים, סוכר ועלי בזיליקום ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות נוספות.

11 מערבבים היטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.

הגשה:

מוזגים מרק עם כתיתה לקערה. מוסיפים כף שמנת חמוצה ומעטרים בעלי בזיליקום טריים ומגישים מיד, חם.