קובה סלק
שכבות בשר וסלק מצופות, מוגשות עם מרק מעולה ועלי בזיליקום טריים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (2 מנות):
לכתיתות הסלק
6 פרוסות דקות של סלק מאודה ורך
150 גרם בשר טחון
½ בצל קצוץ דק
2 כפות כוסברה קצוצה
1 שן שום קצוצה
1 ביצה + 1 חלבון טרופים
2 כפות פירורי לחם
1 כפית קמח
½ כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור
¼ כפית אגוז מוסקט
1 כף צנוברים קלויים קצוצים גס
1 ליטר שמן קנולה לטיגון הכתיתות
לציפוי הכתיתות
1 ביצה מהולה ב- 2 כפות מים
¾ כוס קמח
2 כפות צנוברים קצוצים
מלח, פלפל שחור
למרק
1/4כוס שמן זית
1 סלק חתוך לקוביות קטנות
½ בצל קצוץ בינוני
3 שיני שום קצוצות
50 גרם בשר טחון גס
6 ענפי כוסברה קצוצים דק
1 עלה דפנה
1 ליטר מים רותחים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט
2 כפות רכז רימונים
1 כף סוכר
20 עלי בזיליקום
שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
להכנת כתיתות הסלק:
1 מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הבצל, הכוסברה, שום, ביצה, פירורי לחם, קמח, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וצנוברים עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לכ-10 דקות.
2 מחלקים את תערובת הבשר ל-4 כדורים שווים. יוצרים סנדוויץ' מ-2 כדורי בשר ומ-3 פרוסות של סלק, כשהשכבה העליונה והשכבה התחתונה הן סלק. דוחסים מעט את הכתיתה עד לקבלת צורה עגולה ויפה.
3 טובלים את הכתיתה בביצה.
4 לתערובת הציפוי, מערבבים בקערה את הקמח, הצנוברים ומתבלים במעט מלח ופלפל.
5 מצפים את הכתיתות בתערובת ומנערים היטב להורדת עודפי קמח.
6 מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה ומוצאים לנייר סופג.
להכנת המרק:
7 בסיר גדול, מחממים את שמן הזית, מוסיפים סלק, בצל ושום ומטגנים כ-3 דקות.
8 מוסיפים בשר טחון, כוסברה קצוצה, עלה דפנה ומערבבים עד שהבשר עשוי.
9 מוסיפים מים רותחים ואת כתיתות הסלק ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה.
10 מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט, רכז רימונים, סוכר ועלי בזיליקום ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות נוספות.
11 מערבבים היטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.
הגשה:
מוזגים מרק עם כתיתה לקערה. מוסיפים כף שמנת חמוצה ומעטרים בעלי בזיליקום טריים ומגישים מיד, חם.