ריזוטו עם פטריות פורצ'יני
מנה איטלקית עדינה ומהממת שאמנם דורשת סבלנות, אבל יוצאת טעימה בהתאם. מוכנים להתחיל לערבב?
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
1 בצל לבן בינוני קצוץ
4 כפות שמן זית
סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
חופן פטריות פורצ'יני יבשות חתוכות (לאחר השריה של 20 דקות במים רותחים)
כוס ורבע אורז לבן "ארבוריו"
1 כוס יין לבן יבש
מלח ופלפל
6 כוסות ציר ירקות
3/4-1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
1 כף חמאה
רצועות דקות של גבינת פרמזן
גבעול פטרוזיליה, לקישוט
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל 5 דקות בסיר עם בסיס רחב, עד שהוא נהיה שקוף.
2 מוסיפים את השמפיניון והפורצ'יני החתוכות ומטגנים 2 דקות נוספות.
3 מוסיפים את האורז ומטגנים 2 דקות נוספות.
4 מוזגים את היין הלבן ובוחשים כל הזמן, עד שהוא מתאדה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
5 מוזגים את ציר הירקות בהדרגה, וממשיכים לבחוש עד לקבלת מרקם של אורז מבושל "אל דנטה" ( לא רך מדי). זה לוקח כ-20 דקות.
6 נותנים לנוזלים של המרק להתאדות (עדיין, תוך כדי בחישה), ומיד מוסיפים את הפרמזן המגורד.
7 מכבים את האש ונותנים לריזוטו לשבת כמה דקות בסיר.
8 מוסיפים את החמאה ומערבבים.
9 הגשה: מניחים מהריזוטו בצלחת, עליו מפזרים את רצועות הפרמזן, מקשטים בפטרוזיליה.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות)
אנרגיה | 339 קלוריות |
חלבונים | 14 גרם |
פחמימות | 22 גרם |
שומנים | 18 גרם |