אוכל
תמונת AVI׃ mako

שליו ממולא במעטפת עלי גפן ורוטב יין חרובים

סעודה משפחתית חגיגית וטעימה וממש לא מסובכת

יוסי אזולאי | מאסטר שף | פורסם 07/06/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לשליו והמילוי

2-3 שליו

כוס וחצי אורז

שמן זית

2 בצלים מרוסקים

2 תמרים חתוכים לקוביות קטנות

2 תאנים - קוביות קטנות

15 צימוקים שחורים

15 צימוקים בהירים

רצוי גם 2 משמישים

צנוברים קלויים

צרור עלי כוסברה

מלח ופלפל

4 שיני שום שלמות

עלי גפן משומנים

לרוטב

1 וחצי כוסות יין אדום מתוק

2 כפות סוכר

מקל קינמון

4 חרובים

אופן ההכנה:

להכנת השליו והמילוי:

1 קולים את האורז במעט שמן זית, ממליחים ומוסיפים 2 וחצי כוסות מים קרים. כשהמים רותחים, מנמיכים לאש מינימאלית ומבשלים כ- 20 דקות עד לאידוי מלא של המים. מערבבים בעדינות בעזרת מזלג, מכבים את האש ומניחים את הסיר סגור לעוד 10 דקות.

2 מטגנים את הבצל המרוסק בשמן עד להזהבה.

3 מוסיפים את הפירות היבשים ומטגנים 3-4 דקות.

4 מתבלים במלח ופלפל.

5 מעבירים את האורז לקערה ומוסיפים את תערובת הפירות היבשים והבצל. מוסיפים את הכוסברה והצנוברים ומערבבים בעדינות.

6 ממלאים את השליו בתערובת (עד למילוי מכסימלי), מסירים את הגרון ומשאירים מעט מן התערובת בצד.

7 מטגנים את השליו במעט שמן זית ושיני שום שלמות כ2-3 דקות מכל צד עד להזהבה.

8 מניחים אותו בתבנית על גבי נייר אפיה ומכניסים לתנור מחומם מראש על חום של- 220- 200 מעלות למשך כ- 35 דקות.

9 מוציאים את השליו מהתנור ועוטפים את כולו בעלי הגפן המשומנים כאשר צידם המחוספס הוא הצד שנוגע בעוף והצד המבריק כלפי חוץ. מכניסים שוב לתנור לכ- 10 דקות.

להכנת הרוטב:

10 מרתיחים בסיר קטן את היין, הסוכר, מקל הקינמון ו4 חרובים ומצמצמים עד להסמכה קלה.

להגשה:

11 מניחים את תערובת המילוי שנותרה במרכז הצלחת וליצוק מעט מרוטב היין מעל.

12 מניחים את השליו על מצע המילוי בשלמותו וליצוק מעליו כמות נוספת של רוטב יין.