אוכל
תמונת AVI׃ mako

דקר המכמורות

לוקוס לבן נחשב מהמשובחים בדגי הים, ואתם תזכו ליהנות ממנו במתכון מקורי ומעולה

מאור סלוצקי | מאסטר שף | פורסם 01/08/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 לוקוס לבן טרי במשקל של 3 ק"ג ומעלה, מפולט

הכבד של הדג (בצבע לבן), יש לבקש בשלמותו ובנפרד

200 גרם חמאה רגילה באיכות טובה

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן שום (שמן זית שמשרים בו שתי שיני שום במשך שבוע, ביחס של שן שום אחת ל-45 מ"ל שמן זית)

שמן סודניה (כנ"ל אך עם סודניה טחונה)

חציל אחד, פרוס לפרוסות ארוכות

400 גרם גבינת עזים קשה ושמנה

שמן זית

לציפוי

200 גרם אגוזי קשיו מומלחים

200 גרם פקאן רגיל לא מתוק

 

אופן ההכנה:

1 ממליחים את פרוסות החציל עם מעט מלח ים ומעמידים לשעתיים כדי שירד המיץ השחור והמר.

2 מטגנים את פרוסות החציל בשמן זית עד להזהבה ומניחים בצד.

3 מטגנים את כבד הדג השלם במעט חמאה ומלח עד להזהבה.

4 חותכים את הכבד לרצועות ומגלגלים עם 3 טיפות של שמן שום ו-3 טיפות שמן סודניה.

5 מגלגלים את הכבדים וגבינת העזים בתוך החצילים הפרוסים.

6 טוחנים את האגוזים לחתיכות בינוניות.

7 את פילה הדג ממליחים, מפלפלים, מצפים באגוזים ומטפטפים מעט שמן שום ומעט שמן סודניה.

8 מטגנים מספר דקות את הדג בהרבה חמאה (עד שבמחבת יש חמאה שמגיעה ל-1/3 גובה הדג).

9 מגישים את הדג בתוספת הכבדים המגולגלים.

>> למתכוני התכנית השישית של העונה החדשה