אוכל

מאפי תמרים ממולאים על מצע של קרם פירה

אם תקראו את שם המנה, תבינו שאתם חייבים לנסות את המעדן המושלם הזה, אז קדימה, הפשילו שרוולים ותתחילו לערבב

אליהב שאשון | מאסטר שף | פורסם 07/08/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לקרם פירה

כף סוכר

70 גרם חמאה

שמן זית

600 גרם תפוחי אדמה מסוג ננסי

700 מ"ל חלב 3%

גרידת לימון

2 שיני שום מעוכות

קורט אגוז מוסקט

מלח

 

לתערובת הבצק

כוס וחצי שקדים טחונים דק

רבע כוס פרג

2 ביצים

רבע כוס שמן

150 גרם חמאה

2 כפות סוכר

כפית אבקת אפיה

בנוסף

15 תמרים

200 גרם גבינת גאודה

אופן ההכנה:

קרם הפירה

1 קולפים את תפוחי האדמה, זורקים לסיר מים רותחים לדקה ושוטפים במים קרים.

2 פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות.

3 במחבת עמוקה מחממים את שמן הזית והחמאה, מטגנים בתוכם קלות את התפו"א.

4 מוסיפים כף סוכר, מנמיכים את הלהבה ומתחילים להוסיף בהדרגה את החלב עד הצטמצמות (לוקח בסביבות השעה).

5 מתבלים בגרדת לימון, שיני השום, אגוז המוסקט וממליחים לפי הטעם.

מאפי התמרים

1 מערבבים את במיקסר את מרכיבי תערובת הבצק.

2 עוטפים בניילון נצמד.

3 ממלאים את התמרים בגבינת הגאודה ועוטפים במעטפת דקה מהבצק שהוכן.

4 אופים על 180 מעלות עד הזהבה ומגישים לצד הקרם בעודו חם. תבלו.

*אם ברצונכם לקשט, ניתן למלא פלפל צבעוני בקרם הפירה.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות):

אנרגיה 1464 קלוריות
חלבונים 34 גרם
פחמימות 109 גרם
שומנים 103 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית של העונה החדשה