אוכל
תמונת AVI׃ mako

סינטה לצד חצילים ממולאים בפירות יבשים ועשבי תיבול על כרובית מטוגנת

הטנזיה המרוקאית משתדרגת ומתמלאת בטעמים מרעננים וסינטה עסיסית. פשוט מעדן

אליהב שאשון | מאסטר שף | פורסם 08/09/11 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לרוטב התבשיל

בצלים פרוסים

כף סוכר

חצי כוס צימוקים צהובים

5 שזיפים שחורים ללא גלעין

4 תאנים שלמות

לאחר השחמה להוסיף מיץ מ-2 לימונים

חצי כוס כוסברה קצוצה

חצי כוס סלרי קצוץ

כמה גבעולי נענע קצוצים

2 עגבניות מגורדות

חצי כוס מים

5 שיני שום כתושות

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פלפל גרוס

1/2 כפית אגוז מוסקט

מלח

חצי כוס גרגרי חומוס מושרים, מורתחים ורכים

לחצילים הממולאים

5 חצילונים

מיץ מ-5 לימונים

1/2כוס סוכר

1/2 כוס מים

שמן לטיגון עמוק

6 פרחי כרובית

1 בצל חתוך לפרוסות ומטוגן

4 כוס אגוזים קצוצים

מיץ מחצי לימון

מעט כורכום

מעט אגוז מוסקט

מלח

פלפל

לסינטה

400 גרם נתח סינטה טרי

שמן זית

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

להכנת הרוטב לתבשיל:

1 מבשלים את כל מרכיבי הרוטב בווק, על אש נמוכה ועד לקבלת מרקם תבשילי סמיך.

להכנת החצילונים הממולאים:

1 מבשלים 5 חצילונים (מחוררים מעט באמצעות מזלג) בסיר קטן עם מים רותחים למשך 10 דקות. מסננים את המים ומקררים.

2 מחממים במחבת את מיץ הלימון, הסוכר והמים, עד לקבלת מרקם של סירופ. (לשים לב שהסוכר לא יהפוך לקרמל).

3 מכניסים את החצילים למחבת ומבשלים במשך 40 דקות.

4 מטגנים את פרחי הכרובית בשמן עמוק עד להזהבה ומערבבים בקערה יחד עם הבצל המטוגן.

5 מוסיפים את האגוזים, מיץ הלימון, מעט כורכום, אגוז מוסקט, מלח ופלפל.

6 מטגנים את כל התערובת שבקערה במשך דקה, וממלאים את החצילים בתערובת.

להכנת נתח הסינטה:

1 מושחים את הנתח בשמן זית, זורים מעט מלח ופלפל ומעסים היטב.

2 צורבים היטב ומשני הצדדים את הסינטה על מחבת פסים לוהטת.

3 מכניסים לתנור בחום של 240 מעלות לכ-10 דקות. מנמיכים ל-180 מעלות ומשאירים בתנור לעוד כ-10 דקות.

להגשה:

מניחים במרכז צלחת הגשה מהטנזיה החמוצה, עליה את נתח הסינטה ומסביב מסדרים את החצילונים הממולאים.