אוכל
תמונת AVI׃ mako

פרוסות סינטה על קרם תפוחי אדמה ושום קונפי

סינטה צרובה ועסיסית על קרם נימוח ושום צלוי

גילי הלפטק ויוסי אזולאי | מאסטר שף | פורסם 07/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

250 גרם נתח סינטה מיושן ונקי משומן

לקרם

25 שיני שום

שמן לטיגון עמוק

תפו"א בינוני, מקולף

חצי מיכל שמנת

60-70 גרם חמאה רכה

מעט לימון

מלח, פלפל

לזיגוג

שמן זית/ חמאה

2-3 עלי מרווה

2 כפות סוכר

מקל וניל שלם

אופן ההכנה:

1 מבשלים על אש נמוכה את שיני השום בשמן עמוק כ-25 דקות.

2 מבשלים את תפוח האדמה עד לריכוך (שומרים בצד מעט מים).

3 כשהשום מוכן, מערבבים אותו במעבד מזון יחד עם מעט מים ממי הבישול של תפוחי האדמה. חותכים את תפוח האדמה לקוביות, מכניסים למעבד יחד עם השום וממשיכים לעבד מעט.

4 מזליפים את השמנת המתוקה תוך כדי ולאחר מכן את החמאה.

5 מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

6 לזיגוג, מטגנים את המרווה בשמן זית, ומוסיפים את הסוכר והוניל עד להמסה.

7 צורבים את הסינטה כדקה מכל צד, על מחבת פסים מחוממת היטב. צורבים עד להזהבה.

8 מכניסים לתנור בחום מקסימלי לעוד כ-3 דקות. מוציאים ופורסים לפרוסות דקות.

להגשה:

9 מניחים את הקרם על צלחת הגשה ומטפטפים מעליו מן הזיגוג המתקתק.

10 מניחים את פרוסות הסינטה מעל הקרם והזיגוג. מעל הכל מניחים את מקל הוניל ומגישים.