אוכל
תמונת AVI׃ mako

סיגרים ממולאים בכבש

טעים כחטיף ומעולה לאירוח בניחוח תבלין פיפילי אתיופי

יוסי אזולאי | מאסטר שף | פורסם 14/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק הסיגר:

חבילת עלי סיגר

מעט קמח ומים (לסגירת ה"פרחים")

לתערובת הבשר:

בצל מרוסק

מעט פטרוזיליה קצוצה

500 גרם בשר בקר טחון

150 גרם שומן כבש טחון

מלח

תבלין פיפילי ( 5-6 תרמילים טחונים לאבקה)

שמן לטיגון

לציפוי:

סילאן

20-30 אגוזי בונדוק טחונים דק מאוד

תבלין פיפילי (תרמיל אחד טחון לאבקה)

אבקת סוכר לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את הבשר והשומן. מטגנים עד שהבשר עשוי ומוסיפים את התבלינים. מערבבים ומניחים בצד שיתקרר מעט.

2 על גבי עלה סיגר עגול, מניחים בכפית מעט מן מהתערובת.

3 מקפלים את העלה לחצי, כלפי מעלה ומגלגלים באופן מהודק מימין לשמאל.

4 סוגרים בעזרת "דבק" (כמות זהה של קמח ומים) את הפינה ומהדקים.

5 מחממים שמן בסיר קטן (שמן בגובה 5-6 ס"מ).

6 כשהשמן חם, טובלים את הקונוסים כשהיד מחזיקה בקודקוד שלהם ומשטחים את התחתית שלהם.

7 אוחזים כ- 10-15 שניות ועוזבים את הפסטל אל השמן.

8 מטגנים עד להזהבה יפה ומוציאים מהשמן אל נייר סופג.

9 טובלים את צד הפרח בסילאן ומיד באבקת הבונדוקים עם אבקת הסוכר והתבלין.

10 מניחים בצלחת הגשה כ-6-7 פרחים לפחות.