רולדת סינטה במילוי כבד עוף
בשר סינטה איכותי, כבדים ושומן כבש ברוטב יין אדום, מוגשים לצד ארטישוק ירושלמי מתובל. עכשיו נגבו את הריר ורוצו להכין
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
למרינדה
נתח סינטה של קילו וחצי
בקבוק יין אדום
2-3 עלי דפנה
5-6 גרגירי פלפל אנגלי
קצת מלח
פלפל גרוס
למילוי:
600 גרם כבדי עוף נקיים, חתוכים ל-4
600 גרם בשר שפונדרה טחון גס
700 גרם בשר טחון (סינטה או צוואר)
500 גרם שומן כבש טחון (הכי מומלץ: מהאוכף של הטלה)
2 חבילות כוסברה קצוצה דק
12 שיני שום טחונות במעבד מזון
בערך 2 כפות כמון
2 כפות פלפל שאטה גרוס
מלח לפי הטעם
לארטישוק:
4 בצלים בינוניים קצוצים דק
פלפל גרוס
מלח
כפית מחוקה כורכום
חצי כפית (כפית עדינה) קארי
חבילת כוסברה קצוצה (רק הראשים)
3 ארטישוק ירושלמי, מקולפים וחתוכים לחצי
חצי כוס מים
אופן ההכנה:
הרולדה:
1 מערבבים את מרכיבי המרינדה ומשרים את הסינטה כמה שיותר, אפילו לילה שלם. שומרים את המשרה.
2 מוסיפים את הבשרים הטחונים והשומן לכבדים. מתבלים בכוסברה, שום, שאטה, מלח גס, כמון ושום. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
3 מקפלים נייר כסף לשניים. יוצרים גליל מהודק מהתערובת וסוגרים עליו עם הנייר (קודם מגלגלים ואז מהדקים בצדדים). דוחסים לגליל מהודק.
4 אופים בתנור 200 מעלות במשך 40 דקות. מוציאים כשיציב. מקררים בצד.
5 מורידים את שכבת השומן מנתח הסינטה, ופותחים אותו בחצי עד שני שליש ממנו, ואז עוד פעם כמו ספר (צריכה להתקבל יריעה ארוכה ודקה יחסית).
6 מרטיבים את פנים היריעה במשרה של היין, ממליחים ומפלפלים.
7 מניחים את המילוי בקצה יריעת הסינטה, מגלגלים לרולדה וקושרים בחוט קשירה. מעסים שוב במשרה, ושוב ממליחים ומפלפלים.
8 מורחים את הסינטה בשמן זית וצורבים על מחבת צלייה חמה אך לא רותחת - 7 דקות מכל צד, ובסך הכל 28 דקות.
9 שופכים על הסינטה שבמחבת מהמשרה ונותנים בישול/אידוי של 7-8 דקות נוספות.
10 מעבירים לתבנית ואופים ב-180 מעלות - 20 דקות למידת מדיום או 30 דקות למידת מדיום-וול.
11 מניחים לרולדה להתקרר, פורסים ומגישים.
הארטישוק:
1 מטגנים טוב את הבצל (לא לשרוף). במהלך הטיגון מוסיפים פלפל גרוס ומלח. כשהבצל נהיה אדום מוסיפים כורכום, קארי וכוסברה. מערבבים.
2 שמים בסיר את הארטישוק ומטגנים בסיר פתוח במשך 15 דקות עם הבצל.
3 מערבבים ומקפיצים בעדינות.
4 אחרי 15 דקות סוגרים את המכסה ומבשלים עוד 7-8 דקות.
5 מוסיפים חצי כוס מים. מבשלים על אש נמוכה חצי שעה עם מכסה סגור.