שבקייה עם סביצ'ה פרידה אדומה
בצק מרוקאי פריך בסביצ'ה דגים ועשבי תיבול. מנה מעולה ומושלמת לאירוח
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (3 מנות):
לבצק השבקיה
1/2 ק"ג קמח מנופה
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן
קורט שמרים
מעט כמון
לסביצ'ה
500 גרם נתחי פילה בורי/ פרידה /לוקוס חתוך לרצועות דקות או לקוביות
350 גרם עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
15 זיתים שחורים מגולענים חתוכים לחצאים
1 בצל סגול בינוני חתוך לרצועות דקות
1/2 פלפל אדום חריף חתוך לקוביות קטנות
גרידה משני לימונים
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
מעט פפריקה מתוקה
6-7 זרעי כוסברה כתושים
מיץ מלימון וחצי
שמן זית
מעט כמון
מלח לפי הטעם
להגשה
15 עלי מרווה פריכים, מטוגנים בשמן זית
100 גרם קוסקוס לעיטור
אופן ההכנה:
לשבקיה:
1 לשים את כל מרכיבי הבצק בעזרת וו לישה במיקסר עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק (אם יש צורך מוסיפים מעט קמח).
2 מחלקים ל-3 כדורים שווים ומניחים במגש למשך כחצי שעה.
3 פותחים כל כדור בצק לעלה בגודל 30X20 ס"מ ומגלגלים את הבצק לרולדה מאורכת. מניחים בצד לעוד כ-20 דקות.
4 חותכים את הרולדה לקוביות שוות ברוחב 3-4 ס"מ.
5 בעזרת מערוך מרדדים כל קובייה לעלה דק ומאורך, חורצים 7-8 פסים רוחביים בעזרת גלגלת זיגזג.
6 מרימים בעדינות את הרצועות האי זוגיות (1/3/5/7 בעזרת אצבעות היד (רצועה על כל אצבע) ובתנועת היפוך עדינה הופכים את השבקיה על משטח העבודה כשהיא מסולסלת בצורת פרח.
7 מחממים שמן עמוק בסיר קטן ומניחים בתוכו רינג בקוטר -8 ס"מ. כשהשמן חם (לא מידי) מכניסים לתוכו את השבקיה, בשלב זה היא תתנפח ותקבל את צורתה. ברגע שחלקה התחתון מזהיב, יש להפוך להזהבת הצד הנוסף ולהוציא לנייר סופג.
לסביצ'ה:
8 בקערה גדולה, מערבבים היטב ובעדינות בעזרת הידיים את כל מרכיבי הסביצ'ה המרוקאי.
להגשה:
1 מניחים בצלחת הגשה שבקיה אחת ומעליה מניחים מתערובת הסביצ'ה.
2 מפזרים מעל כמה גרגירי קוסקוס בודדים לקישוט, מוסיפים מעט גרידת לימון על פסגת המנה ומניחים 2-3 צ'יפס מרווה מעל הכל.
3 מזליפים מעט שמן זית מעל המנה ומגישים.