אוכל
תמונת AVI׃ mako

סופריטו מושיקו לימוני

תבשיל פרגיות, תפוחי אדמה ובטטות, עם טוויסט מדליק של חמצמצות

מושיקו כהן | מאסטר שף | פורסם 12/07/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

שמן לטיגון עמוק

4 תפוחי אדמה אדומים חתוכים לקוביות

2 בטטות חתוכות לקוביות

3 כפות שמן זית

1 בצל סגול, פרוס לחצאי סהר

6 סטייק פרגית

1 כוס מים רתוחים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית כמון

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1 מטגנים את תפוחי האדמה והבטטות בשמן עמוק עד למצב צ'יפס. מניחים על נייר סופג.

2 בסיר שטוח מטגנים בשמן זית את הבצלים הפרוסים עד שהם צהבהבים, וסוגרים את סטייק הפרגית משני הצדדים.

3 מוסיפים לכוס המים הרתוחים את כל התבלינים, מערבבים ויוצקים לסיר עם הפרגיות והבצל.

4 מוסיפים את מיץ הלימון, ומבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות.

5 מסננים את תפוחי האדמה, מצרפים לסיר וממשיכים לבשל עוד 20 דקות (בשלב הזה אפשר לתקן תיבול).

6 ברגע שהנוזלים הצטמצמו מכבים את האש.

7 מסדרים על צלחת סטייק, תפוחי אדמה ובטטות, ומגישים.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות)

קלוריות 1093אנרגיה
חלבונים 101 גרם
פחמימות 66 גרם
שומנים 45 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים