אוכל
תמונת AVI׃ mako

קציצות דגים בטחינה לצד פילה פרידה אדומה על מצע של מנגו

חגיגת דגים שלמה, צבוענית ואסתטית שתעקוץ אותכם בטעמים מפתיעים

שי סרמני ואבי לוי | מאסטר שף | פורסם 07/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 1.7 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לקציצות

נתח של טונה אדומה

1 פלפל חריף

4 שיני שום

מלח

צרור גרגירי נחל

ביצה

שמן לטיגון

שמן זית

1 עגבנייה

1 לימון קלוף

טחינה גולמית

מיץ מחצי לימון

לפילה הדג

2 פילטים של פרידה אדומה

מקל וניל

רבע לימון קלוף

1 מנגו

2 אפרסקים

אופן ההכנה:

1 טוחנים את הטונה עם הפלפל החריף, 2 שיני שום, מעט מלח וגרגירי הנחל. מוסיפים לתערובת ביצה אחת ולשים היטב.

2 יוצרים מהתערובת קציצות ומטגנים בשמן עמוק.

3 מחממים שמן זית במחבת גדולה, חותכים 2 שיני שום ומטגנים חצי דקה, מוסיפים עגבנייה חתוכה לקוביות ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך.

4 חותכים את הלימון הקלוף לקוביות, מוסיפים לרוטב וממליחים לפי הטעם. לאחר מכן מכניסים פנימה את הקציצות.

5 מערבבים את הטחינה עם מיץ לימון, מים קרים ומעט מלח.

6 מחממים שמן במחבת קטנה, מניחים את פילה הפרידה על הצד של העור ומכסים את המחבת במכסה.

7 טוחנים את הפירות במעבד מזון עם מקל הוניל והלימון.

8 הגשה: יוצקים מעט ממחית הפירות לאמצע הצלחת, מניחים את הפילטים של הפרידה על מצע המחית, מסדרים מסביב את קציצות הדגים ואת רוטב הטחינה מוזגים על הקציצות. תיהנו.