אוכל
תמונת AVI׃ mako

אגרול ממולא בחזה עוף ומטבוחה במרק עגבניות

מרק עגבניות פשוט ומרענן בליווי בצק פריך עם עוף ועשבי תיבול

אבי לוי | מאסטר שף | פורסם 15/09/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

למטבוחה

6 שיני שום, פרוסות

שמן לטיגון

1 ק"ג עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות

1 גמבה גדולה, חתוכה לרצועות

1 פלפל חריף ירוק, קצוץ

מלח

מעט צ'ילי גרוס חריף

למילוי

1 חבילת בצק סיגר (לאגרול)

1/2 ק"ג חזה עוף, חתוך לרצועות

1 חבילת נבטים

שמן זית

מלח

פלפל

מעט קארי

שמן לטיגון עמוק

למרק העגבניות

1 בצל, קצוץ

2 שיני שום

מעט פטרוזיליה

מעט כוסברה

מעט כרפס

שמן לטיגון

7 עגבניות, חתוכות לקוביות

5 עגבניות מרוסקות

מלח

פלפל גרוס

(ניתן להוסיף מעט ציר ירקות)

אופן ההכנה:

להכנת המטבוחה:

1 מטגנים במחבת עם מעט שמן את השום ומוסיפים את העגבניות. מבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה.

2 מטגנים את הגמבה במחבת נפרדת, מוסיפים את הפלפל החריף וממשיכים לטגן מעט.

3 מוסיפים את הפלפלים לסיר העגבניות, מוסיפים מלח ומעט צ'ילי גרוס חריף. מבשלים עוד כשעה על אש מאוד נמוכה.

להכנת המילוי:

1 מקפיצים מעט את העוף והנבטים במחבת עם מעט שמן זית, מלח, פלפל וקארי.

2 ממלאים כל פיסת בצק במעט תערובת. סוגרים את הבצק (להידוק הבצק ניתן להיעזר במעט קמח ומים) ומטגנים בשמן עמוק.

להכנת מרק העגבניות:

1 מטגנים במחבת עם מעט שמן את הבצל, השום, הפטרוזיליה והכרפס.

2 מוסיפים את העגבניות, מכסים את המחבת וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד להתרככות.

3 בתום הבישול טוחנים מעט את הכל במעבד מזון לקבלת מרקם יותר חלק.