אוכל
תמונת AVI׃ mako

קציצות בשר ואורז בעגבניות וחצילים

קציצות מפתיעות וכל כך טעימות ברוטב עגבניות ונענע טרייה

אבי לוי | מאסטר שף | פורסם 17/09/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 134 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות אורז לבן

שום

1/2 ק"ג עגבניות שרי חצויות

1/2 ק"ג בשר טחון

מלח פלפל

1 חבילת נענע, קצוצה

2 כפות קמח

1 ביצה

שמן לטיגון עמוק

1/2 כוס מים

1 חציל חתוך לקוביות

אופן ההכנה:

1 מבשלים את האורז בכוס וחצי של מים רותחים עם מעט מלח כ-15 דקות. עד שהוא רך ומוכן לאכילה.

2 מטגנים שום במחבת, מוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים כ-30 דקות לפחות על אש נמוכה.

3 מערבבים בקערה את הבשר והנענע ומתבלים במלח ופלפל.

4 מוסיפים את האורז לבשר ומערבבים.

5 טוחנים במעבד מזון את תערובת הבשר והאורז. מוסיפים 2 כפות קמח ואת הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת אחידה

6 יוצרים קציצות ומטגנים אותן בשמן עמוק עד להזהבה. כשהן מוכנות, מכניסים אותן לסיר העגבניות. מוסיפים 1/2 כוס מים, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.

7 בתום הבישול, מניחים את הקציצות בצד ואת הרוטב טוחנים שוב במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים מעט נענע קצוצה.

8 מקמחים את קוביות החציל מוסיפים מעט מלח ומערבבים. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

להגשה:

1 יוצקים את רוטב העגבניות בתחתית צלחת עמוקה גדולה.

2 מניחים את הקציצות ברוטב ומפזרים מעל את החצילים המטוגנים. מקשטים בעלי נענע ומגישים.