חריימה מירקות צהובים
חריימה כזה עוד לא טעמתם! תכינו את החלה ותתכוננו לנגב את הצלחת עד הברקה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
2 נתחי דג מסוג לוקוס במשקל של 180 גרם ליחידה
3 שיני שום חתוכות גס
1/3 כוס שמן זית
1 פלפל צהוב חתוך גס
1 קישוא צהוב חתוך גס
1 סקוואצ' חתוך גס
1 פלפל חריף צהוב חצוי לחצי
3 עלי מנגולד קרועים לפיסות גדולות
2 כפות כוסברה קצוצה גס
3/4 כוס מים רותחים
1/3 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור
1/3 כפית כורכום
מעט אגוז מוסקט
1 עלה דפנה
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הירקות הצהובים ומקפיצים עד להשחמה קלה.
2 מוסיפים את השום ומערבבים היטב. מניחים את פרוסות הדג על הירקות ומעל מפזרים את עלי המנגולד והכוסברה הקצוצה. מכסים ונותנים לכל העסק להזיע.
3 לוקחים את כוס המים הרותחים ואליה מוסיפים את התבלינים, מערבבים עד להמסה.
4 יוצקים את הנוזל המתובל בעזרת כף על הדג ועל הירקות עד כיסוי של חצי הגובה.
5 מכסים שוב ומבשלים על אש קטנה כ- 7 דקות נוספות.
6 בצלחת רחבה או מגש מתכת מסדרים את החריימה. מסביב מניחים פרוסות צנונית, בצל ירוק שלם ופלחי לימון.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (2 מנות):
אנרגיה | 585 קלוריות |
חלבונים | 48 גרם |
פחמימות | 17 גרם |
שומנים | 36 גרם |