אוכל

חריימה מירקות צהובים

חריימה כזה עוד לא טעמתם! תכינו את החלה ותתכוננו לנגב את הצלחת עד הברקה

שי סרמני | מאסטר שף | פורסם 07/08/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 נתחי דג מסוג לוקוס במשקל של 180 גרם ליחידה

3 שיני שום חתוכות גס

1/3 כוס שמן זית

1 פלפל צהוב חתוך גס

1 קישוא צהוב חתוך גס

1 סקוואצ' חתוך גס

1 פלפל חריף צהוב חצוי לחצי

3 עלי מנגולד קרועים לפיסות גדולות

2 כפות כוסברה קצוצה גס

3/4 כוס מים רותחים

1/3 כפית מלח

1/3 כפית פלפל שחור

1/3 כפית כורכום

מעט אגוז מוסקט

1 עלה דפנה

 

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הירקות הצהובים ומקפיצים עד להשחמה קלה.

2 מוסיפים את השום ומערבבים היטב. מניחים את פרוסות הדג על הירקות ומעל מפזרים את עלי המנגולד והכוסברה הקצוצה. מכסים ונותנים לכל העסק להזיע.

3 לוקחים את כוס המים הרותחים ואליה מוסיפים את התבלינים, מערבבים עד להמסה.

4 יוצקים את הנוזל המתובל בעזרת כף על הדג ועל הירקות עד כיסוי של חצי הגובה.

5 מכסים שוב ומבשלים על אש קטנה כ- 7 דקות נוספות.

6 בצלחת רחבה או מגש מתכת מסדרים את החריימה. מסביב מניחים פרוסות צנונית, בצל ירוק שלם ופלחי לימון.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (2 מנות):

אנרגיה 585 קלוריות
חלבונים 48 גרם
פחמימות 17 גרם
שומנים 36 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית של העונה החדשה