אוכל
תמונת AVI׃ mako

עוף בקארי עם קשיו מקורמל ולמון גראס

מנה עשירה עם ניחוח הודי וטוויסט מתוק של אגוזים מקורמלים

אליהב שאשון | מאסטר שף | פורסם 24/08/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

3 כפות סוכר לבן

גבעול למון גראס אחד קצוץ גס

1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים

4 כפות שמן לטיגון

בצל סגול קצוץ

4 שיני שום קצוצות גס

4 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף וקצוץ דק

גבעול למון גראס טרי קצוץ דק מאוד

גבעול למון גראס חתוך לפיסות באורך 2-3 ס"מ (רק החלק הלבן)

1-2 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק

500 גרם עוף, חתוך לקוביות

כוס ציר עוף

כף רוטב צדפות

כף רוטב תמרינדי

1 פחית קרם קוקוס

1/4 כוס כוסברה קצוצה

1/4 כוס בזיליקום קצוץ

מיץ מלימון אחד

גרידת לימון מלימון אחד

אופן ההכנה:

1 במחבת קטנה ממיסים 3 כפות סוכר עם כף מים ולמון גראס קצוץ. מערבבים עד שהסוכר מתחיל להפוך לקרמל. מוסיפים את אגוזי הקשיו הקלויים, מערבבים וממשיכים עד שהקרמל נעשה מעט כהה (יש להיזהר שלא יישרף).

2 מעבירים את הקשיו המקורמל למשטח שיש ומצננים.

3 בווק, מטגנים ב4 כפות שמן את הבצל עד שנעשה שקוף.

4 מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הלמון גראס והצ'ילי הפרוס ומקפיצים במשך דקה.

5 מוסיפים את קוביות העוף ומקפיצים במשך דקה שתיים, עד להזהבה קלה.

6 מוציאים את העוף ומשתדלים להשאיר כמה שיותר מהתבלינים המטוגנים בתוך הווק.

7 מוסיפים את ציר העוף, רוטב הצדפות ורוטב התמרינדי ומבשלים במשך 2 דקות.

8 מוסיפים את קרם הקוקוס, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהרוטב נעשה מעט סמיך.

9 מחזירים את העוף המטוגן, רוב התבלינים הירוקים הקצוצים ומיץ לימון.

10 מומלץ להגיש על מצע אורז לבן. מעל הכול מפזרים את שארית התבלינים הירוקים, גרידת לימון ואגוזי הקשיו.