עוף בקארי עם קשיו מקורמל ולמון גראס
מנה עשירה עם ניחוח הודי וטוויסט מתוק של אגוזים מקורמלים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
3 כפות סוכר לבן
גבעול למון גראס אחד קצוץ גס
1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים
4 כפות שמן לטיגון
בצל סגול קצוץ
4 שיני שום קצוצות גס
4 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף וקצוץ דק
גבעול למון גראס טרי קצוץ דק מאוד
גבעול למון גראס חתוך לפיסות באורך 2-3 ס"מ (רק החלק הלבן)
1-2 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
500 גרם עוף, חתוך לקוביות
כוס ציר עוף
כף רוטב צדפות
כף רוטב תמרינדי
1 פחית קרם קוקוס
1/4 כוס כוסברה קצוצה
1/4 כוס בזיליקום קצוץ
מיץ מלימון אחד
גרידת לימון מלימון אחד
אופן ההכנה:
1 במחבת קטנה ממיסים 3 כפות סוכר עם כף מים ולמון גראס קצוץ. מערבבים עד שהסוכר מתחיל להפוך לקרמל. מוסיפים את אגוזי הקשיו הקלויים, מערבבים וממשיכים עד שהקרמל נעשה מעט כהה (יש להיזהר שלא יישרף).
2 מעבירים את הקשיו המקורמל למשטח שיש ומצננים.
3 בווק, מטגנים ב4 כפות שמן את הבצל עד שנעשה שקוף.
4 מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הלמון גראס והצ'ילי הפרוס ומקפיצים במשך דקה.
5 מוסיפים את קוביות העוף ומקפיצים במשך דקה שתיים, עד להזהבה קלה.
6 מוציאים את העוף ומשתדלים להשאיר כמה שיותר מהתבלינים המטוגנים בתוך הווק.
7 מוסיפים את ציר העוף, רוטב הצדפות ורוטב התמרינדי ומבשלים במשך 2 דקות.
8 מוסיפים את קרם הקוקוס, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהרוטב נעשה מעט סמיך.
9 מחזירים את העוף המטוגן, רוב התבלינים הירוקים הקצוצים ומיץ לימון.
10 מומלץ להגיש על מצע אורז לבן. מעל הכול מפזרים את שארית התבלינים הירוקים, גרידת לימון ואגוזי הקשיו.